CCleaner bilgisayara zarar verir mi?

Dengizek

Megapat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
CCleaner kullanmayı düşünüyorum. Eski PC'de kullanmıştım ama tam olarak bir zarar verdiğini hatırlayamadım. Uzun vadede performans düşüklüğüne vs. sebep olabilir mi? Başka konularda eskiden malware saldırılarına uğradığına ve çöktüğünü ifade ettiler şu an durumu nasıldır?

O zaman optimizasyon problemleri olan bir yazılım. Geliştirilmesi ve düzeltilmesi gereken bir program diyebilir miyiz?

Hocam isterse programı düzeltsinler yine de son kullanıcı kullanmaz kötü bir imaj oluşmuş bile yenisine geçeriz ya da kullanmayız.

Ccleaner' in verileri çaldığı hakkındaki açıklamamı kabul edip açıklamamın güvenilir olmadığını söylüyorsun.
Okuduğunu anlamada pek iyi değilsin sanırım.

CCleaner gibi basit bir programdan aldığı verileri ne yapacak? Microsoft hepsini topluca veriyor zaten.
Bu dediğin "Zaten bir sürü insan beni taciz ediyor, bu insan da taciz etse ne olacak?" demek gibi saçma ve omurgasız bir tutum.

Böyle dediğine göre verilerinin gizliliğine değer vermiyorsun anlaşılan. Lakin bazılarımız veriyor.

Böyle dediğine göre verilerinin gizliliğine değer vermiyorsun anlaşılan. Lakin bazılarımız veriyor.
Tamam. Madem çok önemsiyorsun veri gizliliğine, git Linux kullan.

Ben 10-15 farklı Linux kullandım ve çok beğendim, sen de beğenirsin.

Benim saklayacak bir şeyim yok, bilgisayarımda veri bile yok, doğrudur. Ama bunları önemsiyenler Windows kullanmaya devam ederse verileri korumayacaktır.

Taciz edildiğin zaman yapabileceğin bir şey var, ama arkaplanda telemetry çalışırken ne yapabiliyorsun?

Artı -2 Eksi
CCleaner virüslü diye hatırlıyorum nedense, yanılıyor olabilirim. Ayrıca bir programı savunmanın ne anlamı var?

Hocam CCleaner bilgileri gerçekten çalıyor ama bu onun virüs olduğu anlamına gelmez. Avast gerçekten virüs kullananlar bilir silince silinmez özel aracıyla kaldırısın ya da Revo. Ama CCleaner sadece bilgi çalar birçok programın ve şirketin yaptığı gibi. Sözleşmelerini okuyunca anlıyorsun zaten. Yani çalmasına sen izin veriyorsun adamın. Bu çalmaya bile girmez zaten. Birisine al şunu götür dediğin bir şeyi satarsa adam hırsız mı oluyor yani. Bu da bunun gibi bir şey.

Konuyu raporlayın hocam basitinden.

CCleaner kullanılmaz artık. HiBit Uninstaller kullan, bana teşekkür edeceksin.

CCleaner yerine zaten Windows' da default olarak bulunan Disk Cleanup uygulamasını kullanmak daha güvenilir olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…