CCleaner bilgisayarı çökertebilir mi?

KOSTOK

Decapat
Katılım
8 Haziran 2020
Mesajlar
305
Çözümler
2
Merhaba. Windows 7 starter kullanıyorum ve bilgisayarıma daha yeni format atıp CCleaner kurdum ve kayıt defterini temizledim. Bilgisayarı kapatıp birkaç gün sonra tekrar açtığımda Windows başlatılıyor yazısında takılı kaldı ve bilgisayarımı açamadım. Şu anda format atıyorum ve bu format atma işlemini 4 kez falan yaptım ve her seferinde neden kaynaklandığını bulamıyordum. CCleaner programı her çökme yaşanmadan önce bilgisayarımda yüklüydü ve bilgisayarımda aktif olarak kullanıyordum. Sizce neden kaynaklı olmuş olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kayıt defteri temizleyicisi kayıt defterinden yanlış bir şeyleri silip sistemin açılmamasına sebep olmuş olabilir. CCleaner yazılımına gerek olduğunu sanmıyorum. Kayıt defterinde kendiniz gezinirseniz de programlara ait kalıntıları bulup silebilirsiniz. Windows'un kendi disk temizleme aracı ile de diskte yer açabilirsiniz.
 
Detaylı temizlik yaptığını iddia eden programları (CCleaner, Wise Care vb.) kullanmayın. Kullandığınız zaman sistemi hafiflettiğini düşünürsünüz ancak uzun kullanımda sisteme hasar veren uygulamalardır kendileri. Bunun yerine PureRa gibi basit ve sizin el ile temizleyeceğiniz yerleri tek tuş ile temizleyen programlar tercih edin. Programları kaldırırken Geek Uninstaller veya Revo Uninstaller gibi programlar kullanın. Bu dediklerimi uygularsanız sisteminizi uzun yıllarca formatlamadan bile kullanırsınız.
 
Detaylı temizlik yaptığını iddia eden programları (CCleaner, Wise Care vb.) Kullanmayın. Kullandığınız zaman sistemi hafiflettiğini düşünürsünüz ancak uzun kullanımda sisteme hasar veren uygulamalardır kendileri. Bunun yerine purera gibi basit ve sizin el ile temizleyeceğiniz yerleri tek tuş ile temizleyen programlar tercih edin. Programları kaldırırken geek uninstaller veya Revo Uninstaller gibi programlar kullanın. Bu dediklerimi uygularsanız sisteminizi uzun yıllarca formatlamadan bile kullanırsınız.

Zaten Revo Uninstaller'ı kullanıyordum (Windows'ta gerçekten de birçok program artık dosya bırakıyor ve artıkları bu program ile temizliyorum.)Ama purera denen programı ilk defa sizden duydum ilginiz için teşekkürler.
 
Zaten Revo Uninstaller'ı kullanıyordum (Windows'ta gerçekten de birçok program artık dosya bırakıyor ve artıkları bu program ile temizliyorum.)Ama purera denen programı ilk defa sizden duydum ilginiz için teşekkürler.
Zararsız bir yazılım, yapımcısı farklı temizlik uygulamaları da çıkardı ancak en ideali bence bu. Dilerseniz temizlikten sonra log dosyası oluşturmasını da seçebiliyorsunuz zaten.
1653739645485.png
 

Geri
Yukarı