CCleaner Boş Alanı Temizlemek Ne İşe Yarar?

denizz

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Acil Tıp Teknisyeni
Arkadaşlar CCleaner'deki boş alanı temizle özelliği ne işe yarıyor? Performansı etkiliyor mu? HDD kullanıyorum yapmalı mıyım? Bu konu hakkındaki bilgilerinizi benimle paylaşır mısınız?

Eski verilerin tamamen silinmesi amaçlı yapılan bir özelliğidir. Yan etkileri olabilmektedir. Bu özelliği aktif etmeden kullanın.

CCleaner Ayar Seçenekleri Nasıl Olmalıdır?

Burada belirttiğim ayar seçenekleri ile kullanın.

Bir dosyayı shift delete ile veya geri dönüşüm kutusuna attın ve ardından oradan da sildin. Fakat halen o dosyalar kurtarılabilmekte. Bu o dosyaların kalıcı veya kalıcıya yakın bir şekilde diskten temizlenmesi mantığı çalışmakta ve boş dizinleri düzenlemektedir.

Gereksinim duyulacak bir durum olmadığı gibi sorunsallara da neden olabilir.

Boş alanı temizlemek pek önerilmez. Çünkü ; Windows dosyalarını silme ihtimali çok yüksek ve hatta siliyor. Bilgisayarın kararsızlığını arttırıyor. Yani bu ayarı yapar isen bilgisayarın sürekli sorunları gidermeni söyler. Hatta geri yükleme işlemi yapman gerekebilir, tabii silinmedi ise.
(Daha önce denedim ve hiç bir şekilde açamadım. Format atmak zorunda kaldım. Windows klasörünün içindeki bir dosyayı silmişti, ismini unuttum şimdi.)

Boş alanı temizleme işini 3 ayda bir ccleaner ile temizliyorum. Şu ana kadar hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Diyelim önceden önemli verilerin vs. vardı sonrada sildin. Bilgisayarı satmaya çalıştınız ve sattınız. Karşı taraf çok meraklı biri çıkar derki bi şunun geçmiş verilerine bi ulaşayım. Olurmu olur. (gülünecek bir durum yok) o yüzden karar sizin.

Arkadaşlar CCleaner'deki boş alanı temizle özelliği ne işe yarıyor? Performansı etkiliyor mu? HDD kullanıyorum yapmalı mıyım? Bu konu hakkındaki bilgilerinizi benimle paylaşır mısınız?

Eğer PC'mde 100 gb varsa o 0 mı oluyur

Technopat Haberler

Geri
Yukarı