CCleaner Temizleme Sonrası Performans Düşüşü

İşletim sisteminin kalbi kayıt defterini ''Windows registry'''i temizlemezseniz ne kaybedersiniz? Diskte kapladığı boyut en fazla olsa olsa 100 mb olsun.Ne zaman kayıt defterini bu tür programlarla temizlerseniz işletim sisteminin kararlılığını bozarsınız.Kayıt defterini temizlediğini iddia eden programlar hangi kriterlere göre bu temizliği yapıyor? İlla ki temizleyecekseniz kendiniz elle temizleyin.

Berbat bir program haline geldi. Androidde küçük resim önbelleğini temizlemek için kullanıyorum ama şu an yüklü bile değil, açılışta hata verip duruyor.
Wise Disk Cleaner, güvenli taramayı seçerek mis gibi iş görüyor. Bir iki sene sonra şişerse sistem istersen de Wise Registry Cleaner kullanırsın.

Hiç yaşamadım bu durumu. Alternatif olarak Auslogics'in ürünlerine bakabilirsiniz. Fiyatı biraz tuzlu olsa da tek geçtiğim program. Yok ben programlarla uğraşamam diyorsanız da haftada bir kez %temp%, temp ve tarayıcınız üzerinden geçmişe dair ne varsa silmeniz yararınıza olacaktır. Kayıt defterinden daima uzak durun. Sisteminize gereksiz programlar yüklemeyin. Kaldırırken kalıntıları illaki kalabiliyor.

Bir iki sene sonra şişerse sistem istersen de Wise Registry Cleaner kullanırsın.
Tavsiyem, yılda 2 kere format atmanız yönünde olacak. Yedeklerinizi harici bir diske veya diskinizin üzerindeki boş bir bölüme atarak, ardından da çeşitli virüs, malware programlarıyla da iyice tarattıktan sonra formatınızı atabilirsiniz. Şahsen harici diske yedeklemeyi şiddetle tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı