CD Projekt RED CEO’su: Cyberpunk 2077 için Vaat Ettiklerimizi Yerine Getireceğiz

1 senesi daha vardı, oyundan birçok şeyin kesildiği belli. Oyun çıkmadan önce fanboylar burada atıp kesiyordu, oyun çıktığında hepsi sessizleşti, hatta foruma bile girmeyenler oldu. Oyun eksik, hikayesi kötü, oynanış eh, RPG öğesi yok resmen! Hikayeye ancak son seçimde değiştirebiliyoruz.
 
CDPR'yi çok severim ama Witcher 3'te ortaya koydukları aklı Cyberpunk için koyamadılar. Hikaye aslında güzel, oynanışa yansıtma sıkıntısı var. Final bölümü aşırı oldu bittiye geliyor.
Koskoca binaya lafta operasyon ile girilecek fakat içeriye adım attığınız an boss ile karşılaşılıyor. Benim Panam ile savaşa gitme seçimi sonucu böyle olmuştu.

Aşırı saçma bir olaydan da bahsedeyim, ki olacak iş değil.
Judy şehri lafta terk ediyor ve evini size bırakıyor. Bize gittiği yerlerden resimler atıp duruyor. Ama evine gittiğiniz zaman orada hiçbir şey olmamış gibi duruyor. Konuşmaya çalışdığınız zaman da geri döndüm demesini beklerken, hala şehirden ayrılmayı düşünüyor musun? diyaloğu çıkıyor ve cevabı düşünüyorum oluyor. E güzelim sen bize o resimleri ara tatile mi çıkıp mı attın? Şehri terk etmemiş miydin yoksa? :D Gülsem mi, ağlasam mı bilemedim :)

Bence şimdiye kadar çıkmış olan en iyi oyun olabilirdi. Gerçekten o potansiyeli var aslında. Sinematik yönü çok kuvvetli. Ama gel gelelim berbat optimize sorunları, hataları, yapay zekanın aşırı berbat ve hatta olmaması, hikayenin düzgün yansıtılamaması, şehri güzel ve bir o kadar ruhsuz boş olması gibi nedenlerden dolayı yerden yere vurulması normal. O kadar güzel şehir yapmışlar ama bomboş. Hiçbir aktivite yok. Manitayı iki bira içmeye bile götüremiyoruz :) Ayrıca sevgilim olup, olmadığını anlayamadım bile.
Tek bir sevişme sahnesi ile oyun finaline vardık. Ne cicim ayları yaşandı, ne mesajlarla cilveleşmeler oldu. Diğer NPC'lerle bile daha çok mesajlaşıp, konuşmuşuzdur.

Yine de oynanmayı hak eden bir oyun. Fakat bu kadar acemilik yakışmadı. Son zamanlarda böyle hatalı bir oyun çıkaran firma görmedim. Oyun resmen Alpha aşamasında çıkarıldı. En az 1-2 yılı daha vardı. Tepkilerden kaçınmak için erken çıkardılar. Çok daha büyük tepki topladılar. İlkokul çocukları bile böyle hata yapmaz. Konsol sürümü faciasına değinmiyorum bile...

CDPR hayranı olarak gömmeyi de iyi bilirim :) Bir daha aynı hatayı yapmayacakları kesin. Derslerini iyi aldılar.
 
Son düzenleme:
Oyun güzeldi ama eksikleri vardı, bu tür konuşmalar yapsalar bile oyunun heyecanı gitti.

Müzikleri, yan karakterlerin hikayeleri, animasyonları, sinematikleri falan iyiydi lakin oyunun hikayesini hemen bitirmek için yapmışlar gibiydi. Oynanışı da beni izlediğim kadarı ile tatmin etmedi.

Soran olursa bu oyuna para vermem, para vereceğim oyun Metro Exodus olur.
Çünkü Metro 2035 kitabını okumuştum.
Artyom hiç boş durmuyordu. 😂🤭
 

Yeni konular

Geri
Yukarı