CD'ler neden bitti?

Zaten ayakta tutacak bir avantajı yoktu ki. Kompakt değil, okuması dert yazması dert saklaması dert, yazdığınız zaman silemiyorsunuz, maliyet fazla, hızı az vs. vs. Diye gider. Dönemine göre iyi olsa da yeni çıkan teknolojiler eskilerini geride bırakıyor.

Elle tutulabiliyordu bence fiziksel olması daha iyi.
 
CD'nin yerini DVD aldı ama DVD'nin yerini BluRay alamadı. BluRay'in saltanatı çok kısa sürdü. Online platformla çıkınca tutunamadı. Şimdi bluray film satılsa da talep çok azdır.
Ayrıca arşivciler için Bluray dönemi hiç başlamadı bile! CD-R, CD-RW, DVD-R gibi medyalara her bilgisayardan yazdırabiliyorduk çünkü DVD Drive'lar hem CD hem DVD yazabiliyordu. Ama Blurayi ne yazan ne da okuyan cihazlar çok pahalı olduğu için bilgisayarlarda bulunmuyordu. Son zamanlarda artık CD/DVD okuyucu bile bulunmuyor onu da USB bitirdi.

Müzik CD'leri olurdu saatlerce mp3'e çevirirdik Çin malı mp3 playerlarda dinlerdik. Sonra Napster, Kazaa gibi p2p'ler yaygılaşınca mp3'ler CD'lerin yerini aldı. Spotify, Deezer, Youtube gibi platformlar da mp3'ü bitirdi.

USB3'deyiz şu an ve hala da güncellenmeye devam ediyor. Bence daha uzun yıllar USB devam eder. Her cihazın bi usb girişi/çıkışı var artık. Özellikle veri aktarımı ve şarj konusunda hala USB rakipsiz durumda.. Eskiden PS/2 girişler vardı onlar bitti yerini USB'ye bıraktı. USB girişler de tamamen kalkınca tamamen kablosuz döneme geçeceğiz. Cihazlar arası kablosuz iletişim, kablosuz şarj, kablosuz veri aktarımı vs. şimdi de var bunlar ama kullanımları kısıtlı. Tüm elektonik cihazlar kablosuz döneme geçince USB diye bişey de kalmaz.
 
Son düzenleme:
Merhaba, CD'ler neden bitti? Tamam USB'ler yerini aldı fakat hemen bitmemeliydi D&R film DVD'leri satılıyordu yani bilmiyorum bence bitmemesi gerekiyordu. Sizin düşünceleriniz neler?

CD'ler eskiydi artık onların devirleri bitti USB'lerin taşıma kolaylığı vardı ve daha dayanıklıydı CD'den vaybe ne günlerdi dışarıya bozuk cdleri götürüp gökkuşağı yapardık.
 

Geri
Yukarı