Celeron B830 bilgisayara macOS Big Sur kurulur mu?

Hocam bende bir son soru soracağım.
Kurulum yaptım. Ekran kartını es geçtim.
Aktarı hızım 500mb iken neden saniyede 10 mb'a düştü bir bilginiz varmıdır?
@623271
Ben direct size çeviri yapayım, yabancı forum olan tonymacx86'dan bir konu seçiyorum (sitenizin kurallarına göre yasak olduğunun farkındayım ama okuyan bir moderatör olursa bile şu durumda başka açıklamanın imkanı yok insanlık haline verirlerse sevinirim), burada kullanıcı anlatıyor ki böyle böyle kurulum yaptım ama hem bilgisayar animasyonlarda çok kasıyor hemde ekran kartım 5 MB'de ve çalışmıyor, nasıl çözerim? Cevapsa şu:
''HD 2500 is limited to only CI support, but there is no QE support.'' Ne demek derseniz anlamı şu, Quick Sync desteği dışında çalışmaz!
Eki Görüntüle 1794698
Sizde kurabilseniz bile kurduğunuzda birebir aynı şeyi yaşayacaksınız, çok istiyorsanız Clover EFI'lerle veya OC EFI'lerle kurup önyükleyebilirsiniz ancak kullanılabilir bir masaüstüne sahip olmayacaksınız.

@Cicenes35
SATA girişi olan bir tane tak geç, öyle çok büyük bir detaya gerek yok.
Anakartınız yalnızca SATA girişine sahip ve en uygun SSD'ler zaten SATA SSD'ler yani sizi etkileyecek bir durum olmayacaktır.
Kronik sorunlu bir şey almayın yeter hatta o kadar detaya bile girmekle uğraşamam diyorsanız en ucuz olanını alın geçin.

Hocam bende bir son soru soracağım.
Kurulum yaptım. Ekran kartını es geçtim.
Aktarım hızım 500 MB iken neden saniyede 10 MB düştü bir bilginiz var mıdır?
Donanımınız sabit düşmedi esasında ama MacOS sizin donanımınızı açıklayamadığı için rastgele bir rakam gösterdi, Arapça dışında başka bir dil konuşamayan birisine İngilizce konuştuğunuzu düşünün; nasıl sizi anlayamayacak ve saçmalayacaksa MacOS'te sizin bilgisayarınızın donanımını anlayamadığı için saçmaladı.

Tamam hocam teşekkürler. Anladım.
@Cicenes35
SATA girişi olan bir tane tak geç, öyle çok büyük bir detaya gerek yok.
Anakartınız yalnızca SATA girişine sahip ve en uygun SSD'ler zaten SATA SSD'ler yani sizi etkileyecek bir durum olmayacaktır.

Donanımınız sabit düşmedi esasında ama MacOS sizin donanımınızı açıklayamadığı için rastgele bir rakam gösterdi, Arapça dışında başka bir dil konuşamayan birisine İngilizce konuştuğunuzu düşünün; nasıl sizi anlayamayacak ve saçmalayacaksa MacOS'te sizin bilgisayarınızın donanımını anlayamadığı için saçmaladı.

Konu harbiden gereksiz sekilde uzamis. @yusufklncc hocami bosa yormuşsunuz öncelikle. En basından beri zor dedi sizlere.
Bakin isterseniz bu bilgisayara macOS Monterey hatta zorlarsanız Ventura bile kurabilirsiniz ama Donanim Hızlandırma calismayacak.
Bunu anlamanız lazım. Donanim hızlandırma calismazsa verim alamazsınız. Sekmeyi küçültme yaparken zorluk cekeceksiniz. Hem sizde HDD var, ben NVMe SSD kullanırken bile sekmeyi küçültmek 2 saniye ve droplu oluyordu. Siz HDD ile daha cok beklersiniz. Takabiliyorsaniz harici ekran kartı, islemciyi değiştirin. RAM takviyesi yapın hatta. Ekran kartının uyumlu olmasina dikkat edin.
Daha sonrasında hadi sans isi internete girdiniz, müzik dinleyeceğim deseniz dinleyemezsiniz. Ses kesik kesik gelir, rahatlıkla video oynatamadigi icin PC oracıkta donup kalacak belki de 30 dakika sonra bi' fareyi hareket ettirebilirsiniz. O yüzden tavsiye etmiyoruz.

@Moneymoon hocamın attıgı konuda ise macOS destekli ekran kartı kullanilmis, GT 430 vardi yanlış görmediysem. O yüzden bak kuruluyor demeyin, verim alamazsınız.
SSD de alsanız verim alamazsınız.

Naçizane tavsiyem Linux kurup macOS teması kurmanız. Artık miladi dolmuş bir bilgisayar o. Kimse hayrına kext yazmaz. Benim bilgisayarımın da vaktinde destegi yoktu. Ama miladini doldurmadigi icin ki daha cok uzun sure gider 😄 kext yazilmis bu islemci grubuna. Native destegi olan bir sisteme gecmeniz daha iyi olacaktır.

Ho
Konu harbiden gereksiz sekilde uzamis. @yusufklncc hocami bosa yormuşsunuz öncelikle. En basından beri zor dedi sizlere.
Bakin isterseniz bu bilgisayara macOS Monterey hatta zorlarsanız Ventura bile kurabilirsiniz ama Donanim Hızlandırma calismayacak.
Bunu anlamanız lazım. Donanim hızlandırma calismazsa verim alamazsınız. Sekmeyi küçültme yaparken zorluk cekeceksiniz. Hem sizde HDD var, ben NVMe SSD kullanırken bile sekmeyi küçültmek 2 saniye ve droplu oluyordu. Siz HDD ile daha cok beklersiniz. Takabiliyorsaniz harici ekran kartı, islemciyi değiştirin. RAM takviyesi yapın hatta. Ekran kartının uyumlu olmasina dikkat edin.
Daha sonrasında hadi sans isi internete girdiniz, müzik dinleyeceğim deseniz dinleyemezsiniz. Ses kesik kesik gelir, rahatlıkla video oynatamadigi icin PC oracıkta donup kalacak belki de 30 dakika sonra bi' fareyi hareket ettirebilirsiniz. O yüzden tavsiye etmiyoruz.

@Moneymoon hocamın attıgı konuda ise macOS destekli ekran kartı kullanilmis, GT 430 vardi yanlış görmediysem. O yüzden bak kuruluyor demeyin, verim alamazsınız.

Naçizane tavsiyem Linux kurup macOS teması kurmanız. Artık miladi dolmuş bir bilgisayar o. Kimse hayrına kext yazmaz. Benim bilgisayarımın da vaktinde destegi yoktu. Ama miladini doldurmadigi icin ki daha cok uzun sure gider 😄 kext yazilmis bu islemci grubuna. Native destegi olan bir sisteme gecmeniz daha iyi olacaktır.
Hocam anladık onu Yani sizde sinir olmayın yani kırmızı kırmızı 😄

Hocam birde sizin eski profil fotonuz daha iyidi.

Bakin isterseniz bu bilgisayara macOS Monterey hatta zorlarsanız Ventura bile kurabilirsiniz ama donanim hızlandırma calismayacak.
bunu anlamanız lazım. Donanim hızlandırma calismazsa verim alamazsınız. Sekmeyi küçültme yaparken zorluk cekeceksiniz. Hem sizde HDD var, ben NVMe SSD kullanırken bile sekmeyi küçültmek 2 saniye ve droplu oluyordu. Siz HDD ile daha cok beklersiniz. Takabiliyorsaniz harici ekran kartı, islemciyi değiştirin. RAM takviyesi yapın hatta. Ekran kartının uyumlu olmasina dikkat edin.

@Moneymoon hocamın attığı konuda ise macOS destekli ekran kartı kullanilmis, GT 430 vardi yanlış görmediysem. O yüzden bak kuruluyor demeyin, verim alamazsınız.

naçizane tavsiyem Linux kurup macOS teması kurmanız. Artık miladi dolmuş bir bilgisayar o. Kimse hayrına kext yazmaz. Benim bilgisayarımın da vaktinde destegi yoktu. Ama miladini doldurmadigi icin ki daha cok uzun sure gider 😄 kext yazilmis bu islemci grubuna. Native destegi olan bir sisteme gecmeniz daha iyi olacaktır.

Çok teşekkürler @yusufklncc @623271 @Moneymoon @Umut Nas bu konun da burada artık bitmesinin gerekçesiyle hepinize iyi geceler dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı