Celeron CPU 1000M işlemciye yükseltme önerisi

merakli22

Hectopat
Daha fazla  
CPU;
CPU Intel Celeron 1000M @ 1.80GHz
Ivy bridge 22nm Technology.

Anakart;
Hewlett-Packard 1858 (u3e1)

(Ek olarak RAM yükseltmesi kaça kadar yapabilirim?)
Screenshot_10.png
Screenshot_9.png
Screenshot_9.png
Screenshot_10.png
Screenshot_11.png
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_9.png
Screenshot_4.png
Screenshot_3.png
Screenshot_2.png
Screenshot_9.png
Screenshot_10.png
Screenshot_11.png
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
Screenshot_4.png

Son düzenleme:

Genelde Mobile integrated tipi işlemciler değiştirilemez hocam eğer desktop gibi soket yeri varsa değiştirebilirsiniz bazı Mobile sistemlerde bulunuyor soket. (Uygun soketi vs bulduktan sonra artık bulabilirseniz alıp takarsınız işlemci)
Hocam mobil işlemcilerde zaten yükseltme yapılamaz ki tamamıyla anakart değişmesi gerekiyor.

Hocam çok nediren de olsa bazılarında desktop soketleri gibi işlemciyi çıkarıp takma oluyor. belki bir ihtimal öyle yapabilir o yoksa direkt ana kart değişimi dediğiniz gibi

4 gb ram bana yetmiyor en fazla kaç yapabilirim peki? ana kartımda pc tarzı soket olmayabilir çünkü anakartımda fandan gelen bakır demire bağlı bir odacıkta muhafaza ediyor kendisini tek amacım pc nin kendisini yaşatabilmesi stabil olması için ssd aldım hız konusundan çok sıkıntı yaşamıyorum artık fakat ram ve cpu kullanımları çok yüksek oyunlaırmı GFN üzerinden oynuyorum bilgisayarım çok yorulmuyor sadece bu yüksek oranları az da olsa düşürmek istiyorum

4 GB RAM bana yetmiyor en fazla kaç yapabilirim peki? Ana kartımda PC tarzı soket olmayabilir çünkü anakartımda fandan gelen bakır demire bağlı bir odacıkta muhafaza ediyor kendisini tek amacım PC'nin kendisini yaşatabilmesi stabil olması için SSD aldım hız konusundan çok sıkıntı yaşamıyorum artık fakat RAM ve CPU kullanımları çok yüksek oyunlaırmı GFN üzerinden oynuyorum bilgisayarım çok yorulmuyor sadece bu yüksek oranları az da olsa düşürmek istiyorum.

AIDA 64 ile maksimum RAM oranına bakabilirsiniz Intel'in kendi sitesi maksimum 32 GB RAM yapılabilir diyor ayrıca işletim sisteminizi bence super lite olarak değiştirin sebebi eski işlemciler artık şu anki işletim sistemlerinin yüklü uygulamalarını kaldıramıyor ve işlemci kullanımı Google'i açınca bile %100'i vuruyor ghostspectre 1909 super Lite format atabilirsiniz bir de sağlam anti virus kurup kullanırsınız bence.
( Ghost spectre windows modludur kullanım riski şu ana kadar görmedim güzel bir anti virus ile kullanınca sistem bayağı bir rahatlıyor işlemci kullanımları ve ram kullanımları minimum seviyelere düşüyor )

Intel® Celeron® 1000M İşlemci (2M Önbellek, 1.80 GHz) Ürün Teknik Özellikleri (intelin sitesi 1000m)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(ghost spectre daha iyi anlamanız için)

Genelde Mobile integrated tipi işlemciler değiştirilemez hocam eğer desktop gibi soket yeri varsa değiştirebilirsiniz bazı Mobile sistemlerde bulunuyor soket. (Uygun soketi vs bulduktan sonra artık bulabilirseniz alıp takarsınız işlemci)

Hocam çok nediren de olsa bazılarında desktop soketleri gibi işlemciyi çıkarıp takma oluyor. belki bir ihtimal öyle yapabilir o yoksa direkt ana kart değişimi dediğiniz gibi
Teşekkürler hocam bilmiyordum :)

Evet olacaktır thermal macundan macuna değişir bu w/mk oranı ne kadar yükse ise o kadar iletken olur termal macun. Ama sadece macun sürmek yetmez fanlarında temiz olması gerekir ısıyı atmak için.
bazı laptopların cpu çıkartılabiliyor ama küçükler normal kasa bilgisayarlarına takılan şekilde değil galiba mobil cpu değiştirebilme imkanı var mı çıkıp çıkmadığını termal macunu sürerken çıkartmaya çalışsam anlayabilir miyim?

Bu listedekileri takabilirsiniz. Hepsi %100 çalışır diye garanti veremem ama.
1640430418681.png

Termal macunu sürerken çıkartmaya çalışsam anlayabilir miyim?
Çıkartmana gerek yok dıştan bakınca soketli olduğunu anlarsın zaten.
Hocam mobil işlemcilerde zaten yükseltme yapılamaz ki tamamıyla anakart değişmesi gerekiyor.
Bu eski bilgisayarların çoğu için geçerli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı