Celeron işlemci yükseltme mantıklı mı?

ahmeetdursn

Centipat
Daha fazla  
Eski Casper laptopumda Celeron işlemcisi var. Yavasliktan dolayı işlemci yükseltmek istiyorum. İnternette arastirmalar yaptım ve i5 3. nesil anakartima uygun olduğunu öğrendim. Sizce işlemciyi yükseltmeli miyim? Yeni laptop alma şansım yok performansı arttırmak yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski Casper laptopumda Celeron işlemcisi var. Yavasliktan dolayı işlemci yükseltmek istiyorum. İnternette arastirmalar yaptım ve i5 3. nesil anakartima uygun olduğunu öğrendim. Sizce işlemciyi yükseltmeli miyim? Yeni laptop alma şansım yok performansı arttırmak yeterli.

Yani i5 3.nesil iyi değil ama tabii ki celerona göre rahatlar bir de HDD mi SSD mi var ve RAM kaç GB?

Bazı laptoplarda işlemci gömülü oluyor.Ona baktınız mı?

Eğer böyle bir şey mümkünse Celeron'un yanında gayet iyi bir performans vereceğini bu forumda öğrendim.
Eski bir i3 işlemcili laptoptan sonra Celeron N4020 gibi modern bir Celeron sorduğumda uzak dur demişlerdi.
Bir de SSD takviyesi yaparsanız iyice rahatlayacaktır.

Dosya Ekleri

• resim_2023-04-02_132002918.png
    resim_2023-04-02_132002918.png
    131,8 KB · Görüntüleme: 113

Technopat Haberler

Geri
Yukarı