Celeron N2830 sisteme Windows 10 kurmalı mıyım?

cometrack

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Şu an Linux işletim sistemi kullanıyorum. Windows 10 kurmalı mıyım? Sistem özelliklerim:
  • Intel(R) Celeron(R) CPU N2830 @ 2.16GHz
  • DDR3 2048 MB RAM
  • Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Graphics & Display

İşlemciniz 4. nesil bir işlemci. XP kurmak sisteme tamamen hakaret. Ayrıca bu işlemci ile Windows 10 x64'den daha iyi performans alırsınız. İşlemci Celeron diye eski işletim sistemi önerenler büyük bir hata yaptıklarının farkında değil. Windows 10, Windows XP ve üstü tüm Windows işletim sistemlerinden daha düşük kaynak tüketimine sahip. Kesinlikle Windows 10 x64'den başka işletim sistemi kurmayın.

İşlemciniz 4. nesil bir işlemci. XP kurmak sisteme tamamen hakaret. Ayrıca bu işlemci ile Windows 10 x64'den daha iyi performans alırsınız. İşlemci Celeron diye eski işletim sistemi önerenler büyük bir hata yaptıklarının farkında değil. Windows 10, Windows XP ve üstü tüm Windows işletim sistemlerinden daha düşük kaynak tüketimine sahip. Kesinlikle Windows 10 x64'den başka işletim sistemi kurmayın.
Çok teşekkürler, Linux'ta UEFI Windows 10 USB'si nasıl hazırlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgilendirme!
Benim de böyle bir sistemim vardı Windows 8.1 yüklemiştim sistem yavaşlamıştı geç cevaplar veriyordu Windows Xp kurdum ve 2 sene daha idare edip emekliye ayırdım sistemi bunu tecrübe ettigim için söylüyorum kullanmadığın şeylere yorum yapıyorsun ve yanlış yönlendiriyorsun. Sistemin sadece işlemcisi 4. Nesil diye Windows 10 mu kuracağız? Sistemi sadece işlemci olarak mı görüyorsun o sisteme Windows 10 kurarsan sistem geç cevap verir kasmalar meydana gelir. Xp kur geç eski sisteme eski işletim sistemi idealdir.

Öncelikle 10 seneyi aşan teknik servis tecrübem var ve senin o bahsettiğin makinelere ben çeşitli Windows sürümlerini kurup idle ve loadda sistem kaynaklarını gözlemledim. İşletim sistemi eski olunca kasma düzelir mantığı taşıyorsunuz bu çok yanlış. Haswell işlemci ve Haswell güney köprüsü sürümlerinin Windows 10'a tam desteği var. Donanım-yazılım verimliliği en iyi işletim sistemi Windows 10 olduğu için gelişmiş yazılım mimarisi sayesinde donanımlarınız daha iyi yönetiliyor ve daha verimli kullanılıyor. Kaynak tüketimi verimliliğinin Windows 10'da çok iyi optimize edildiğini tekrar tekrar hatırlatmak isterim. Haswell bir işlemciye XP kurmayı önererek siz en büyük hatayı yapmış oluyorsunuz, o sisteme XP kurarsanız bir çok hata alırsınız. Arkadaş zaten Windows XP kurarken hata aldığını ve kuramadığını söylemiş. Haswell bir makineye eski demişsiniz gerçekten yazdıklarınız baştan aşağıya yanlış. Haswell adı taşıyan ürünlerin ne zaman piyasaya sürüldüğünü lütfen öğrenin.

İşlemci Haswell olunca güney köprüsü de Haswell oluyor. Süper I/O ve kuzey köprüsü de daha gelişmiş donanım yönetimine sahip oluyor. Anakart yongaları daha üst bir sürüm taşıyor ve sürücü olarak Windows 10'a daha uygun oluyor. Windows 10'un sürücü yönetimi tartışılmaz. Uzun lafın kısası Haswell bir laptoba yüklenebilecek en performanslı Windows işletim sistemi tartışmasız Windows 10'dur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı