Celeron N2840 2.16GHz 8 GB RAM 30GB eMMC için Linux dağıtımı önerisi

kanty

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
HDD veya SSD yok. 30GB'lik bir eMMC var. Soketi de yok takacaktım. Sadece Roblox oynamak ve video izlemek için kullanacağım. Şu an 8 GB RAM aldım taktım ve Windows 10 yaptım. Ama işlemci direkt %100 oluyor ve hiç hoş durmuyor. Hangi Linux'u kurayım? Roblox desteklesin yeter.

Celeron N2840 2.16GHz
8 GB RAM.
30GB eMMC.

Linux Mint Xfce kurabilirsiniz eğer Linux'ta yeniyseniz. Yalnız waydroid gerekiyor Roblox için.

Waydroid yanlış bilmiyor isem blissos tarafından yapılan bir Android emülatörü ama gerek yok sober indirmesi yeter diye biliyorum.

Linux Mint XFCE kurabilirsiniz eğer Linux'ta yeniyseniz. Yalnız Waydroid gerekiyor Roblox için.
Yeniyim hocam hiç birşeyini bilmiyorum. Çok uğraştırır mı? Bir de antix ve lubuntu varmış en az cpu harcayan hangisidir?
Roblox bu donanımla Linux dağıtımları üzerinde çalışmaz. Q4OS, Alpine veya 4mlinux kullanabilirsin.
Waydroid ile olmaz mı? (Alttaki yorumdan gördüm)

Waydroid yanlış bilmiyor isem blissos tarafından yapılan bir Android emülatörü ama gerek yok sober indirmesi yeter diye biliyorum.
Sen hangi linuxu önerirsin hocam? En az cpu harcayan mümkünse.

Yeniyim hocam hiçbirşeyini bilmiyorum. Çok uğraştırır mı? Bir de antiX ve Lubuntu varmış en az CPU harcayan hangisidir?

Waydroid ile olmaz mı? (alttaki yorumdan gördüm)

Sen hangi Linux'u önerirsin hocam? En az CPU harcayan mümkünse.

Lubuntu Linux Mint Xfce bakabilirsiniz benim de eski bilgisayarımda vardı.

Yeniyim hocam hiç birşeyini bilmiyorum. Çok uğraştırır mı? Bir de antix ve lubuntu varmış en az cpu harcayan hangisidir?

Waydroid ile olmaz mı? (Alttaki yorumdan gördüm)

Sen hangi linuxu önerirsin hocam? En az cpu harcayan mümkünse.
AntiX daha az harcar.

Waydroid için wayland şart diye biliyorum.
Baktın olmuyorsa Flatpak üzerinden Sober Client'i indireceksin.
Deneysel uygulama olduğu için çöküyor.

AntiX kullan gitsin.

@kanty waydroid işlemcinize çok yük bindirir. Deneyip görmeniz uygun olur ama Wayland destekli bir dağıtım gerekli bunun içinde. Wayland kompostirörü de eski sistemlerde çok ağır çalışır veya hiç çalışmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı