Celeron N2940 Sisteme Linux Dağıtımı Önerisi

mikeehrmantraut

Megapat
Elimde aşağıdaki özelliklere sahip bir laptop var.

• Celeron N2940
  • 4 GB RAM
  • 128 GB SSD

Bu sisteme Windows 8.1 ve üzerini yüklediğimde çok kasıyor, Windows 7 yüklediğimde ise Ethernet driverları bu işletim sistemi için mevcut olmadığından dolayı ortada kalıyorum. Ben de kasma-donma yapmayacak bir işletim sistemi arıyorum. Linux bunu bana sağlar mı? Tek yapmak istediğim laptop üzerinden video ve basit günlük işlemler yapmak. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hem Fedora hem de lightweight bir desktop environment. Öneririm.
LXDE genelde eski sistemlere gidiyor, Cinnamon veya Workstation (Gnome) sürümü daha Windows'tan Linux'a geçen biri için daha iyi olur.

Lubuntu kullanabilirsiniz fakat görünüm açısından beğenmeme ihtimaliğiniz olursa da LMDE 5 Xfce deniyebilirsiniz.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Görüntü elbette önemli fakat ilk önceliğim Windows'taki gibi kasma-donma olmaması, Linux platformu hakkında hiçbir bilgim yok, dediğiniz versiyonları tek tek araştırıp deneyeceğim.

Sadece 1 tık üstü işlemciyle rahat Win10 kullanabiliyorum hocam nasıl kasıyor anlamadım.

Onun dışında Fedora Xfce olabilir, ayrıca ben bu sistemin sadece Pentium N5030 olanında Ubuntu ve Fedora Gnome kullandım ve kasma olmadı.

Benim sistem;

UHD Graphics 605

Pentium N5030 Silver

128 GB SSD

4 GB RAM

Sadece 1 tık üstü işlemciyle rahat Win10 kullanabiliyorum hocam nasıl kasıyor anlamadım.

Onun dışında Fedora Xfce olabilir, ben bu sistemin sadece Pentium N5030 olanında Ubuntu ve Fedora Gnome kullandım ve kasma olmadı ayrıca.

Benim sistem;

UHD Graphics 605

Pentium N5030 Silver

128 GB SSD

4 GB RAM

Hocam işlemci açısından bayağı fark var. Sizin işlemci 2019 sonunda piyasaya çıkmış, benim laptoptaki ise 2014 sonunda ve bildiğim kadarıyla Celeron işlemcilerde çoklu işlem özelliği yok, bayağı eski ve güçsüz bir işlemci.

Hocam işlemci açısından bayağı fark var. Sizin işlemci 2019 sonunda piyasaya çıkmış, benim laptoptaki ise 2014 sonunda ve bildiğim kadarıyla Celeron işlemcilerde çoklu işlem özelliği yok, bayağı eski ve güçsüz bir işlemci.

O zaman Fedora Xfce kullanabilirsiniz, kolaylık istiyorsanız Xubuntu'da olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı