Celeron N3060 laptopa Windows 10 mu başka OS mu kurulmalı?

Lucky7

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
RAM
4
Ekran kartı
Intel HD Graphics
İşlemci
İntel Celeron N3060
Laptop sistemi kötü zaten artık kullanmıyorum ama bazen lazım oluyor. Ben de format atıp en baştan düzenlemek istiyorum. Şu an Windows 10 mevcut ama ne yapsam bilemedim. Sizce bu laptop için Windows 10 en iyisi mi yoksa daha iyi gelecek bir işletim sistemi var mı? Windows 10 ise hangi sürümü ve modeli?

Laptop sistemi kötü zaten artık kullanmıyorum ama bazen lazım oluyor. Ben de format atıp en baştan düzenlemek istiyorum. Şu an Windows 10 mevcut ama ne yapsam bilemedim. Sizce bu laptop için Windows 10 en iyisi mi yoksa daha iyi gelecek bir işletim sistemi var mı? Windows 10 ise hangi sürümü ve modeli?
O bilgisayara ya Windows 10 ya da herhengi bir Linux dağıtımı yükleyebilirsiniz. Benim önerim bir Linux dağıtımıdır. Önerdiğim dağıtım Linux Mint Cinnamon veya XFCE.

O bilgisayara ya Windows 10'ya da herhengi bir Linux dağıtımı yükleyebilirsiniz. Benim önerim bir Linux dağıtımıdır? Önerdiğim dağıtım Linux Mint Cinnamon veya Xfce.

Hocam az deneyimim oldu ama Linux kullanmadım desem yeridir yabancılık çeker miyim? Performansında iyileşmeye yardımcı olur mu?

Hocam az deneyimim oldu ama Linux kullanmadım desem yeridir yabancılık çeker miyim? Performansında iyileşmeye yardımcı olur mu?
Performansı kesinlikle daha iyi olur. O bilgisayarlarla oyun oynanmayacağına göre Linux'ta sıkıntı çekmezsiniz. Terminal diyenleri dinlemeyin ben kullandım Linux Mint'i hiç terminal kullanmadım. Gönül rahatlığıyla Linux Mint indirebilirsiniz.

Performansı kesinlikle daha iyi olur. O bilgisayarlarla oyun oynanmayacağına göre Linux'ta sıkıntı çekmezsiniz. Terminal diyenleri dinlemeyin ben kullandım Linux Mint'i hiç terminal kullanmadım. Gönül rahatlığıyla Linux Mint indirebilirsiniz.

Sürümler arasındaki farklar ne Xfce Mate cinnamon arasında? Bilgisayardaki önemli dosyaları bir yere toplayıp geçmeyi düşünüyorum şu an.

Sürümler arasındaki farklar ne Xfce Mate cinnamon arasında? Bilgisayardaki önemli dosyaları bir yere toplayıp geçmeyi düşünüyorum şu an.
Mate'i boşverin. Cinnamon biraz daha Windows'a yakın ama XFCE'den daha fazla donanım istiyor. Benim önerim sizin için XFCE, daha hızlı ve daha az kaynak tüketiyor.

Mate'i boş verin. Cinnamon biraz daha Windows'a yakın ama Xfce'den daha fazla donanım istiyor. Benim önerim sizin için Xfce, daha hızlı ve daha az kaynak tüketiyor.

Tamam teşekkürler hocam bende cinnamon Xfce arasında kaldım. Bakıp ona göre yükleyeceğim.

Galiba cinnamon yükleyeceğim daha modern duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı