Celeron N4500 laptopa Linux dağıtımı önerisi

EZKINGh

Decapat
Daha fazla  
Neredeyse 20 yıldır laptoplarda Linux kullanıyorum.

Hocam peki hangi dagitimi önerirsiniz, daha önce bir Linux deneyimim olmadı, islemciyi de göz önünde bulundurarak (Celeron N4500) ve driver konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir dağıtım önerir misiniz? Bir de desktop environment diye bir şey daha varmış herhalde KDE, GNOME, Xfce bunlar nedir, bunların kullanımını önerir misiniz?

Hocam peki hangi dagitimi önerirsiniz, daha önce bir Linux deneyimim olmadı, islemciyi de göz önünde bulundurarak (Celeron N4500) ve driver konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir dağıtım önerir misiniz? Bir de desktop environment diye bir şey daha varmış herhalde KDE, GNOME, Xfce bunlar nedir, bunların kullanımını önerir misiniz?

KDE falan masaustu ortami farkli agirliklardalar, gorunumleri farkli islevleri farkli onlardan kafana yatan ayni zamanda bilgisayarinin donanimini fazla zorlamayacak bir tanesini secmen ideal olacaktir. Hiçbir Linux driver sikintisi yaratmaz diye tahmin ediyorum. Senin gibi yeni baslayanlari Linux Mint ve Fedora oneriyorlar. Ben olsam Fedora kurardim. Ancak hemen pes etme biraz doküman okuyarak kullaancaksin yeni bir isletim sistemine geciyorsun nasıl Windows'la ilk karsilastiginda ne nerede nasıl yapilir kafani karistirdiysa bu da karistiracak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı