Cels sınavı nedir?

Makaleler
9
Yer
Ankara🥀
Öncelikle Google'dan aratıp, ChatGPT'ye sorup gelip yorum yapacakların yazmasını istemiyorum, sınava girmiş veya sınav hakkında bilgisi olan deneyimlemiş/görmüş insanların yazmasını istiyorum.

■ CELS'e B2 seviyesinde birisi girse ne kadar zorlanır?

■ CELS'in sitesinde pratik kısmı var, öğretmen gerçek sınavında buna benzer olacağını söyledi hiç çalışmadan kendimi test edeyim dedim ve 1 yanlışım çıktı, gerçek sınav da buna benzer mi? Girenler cevaplarsa sevinirim.

■ Bu sınav için dinleme pratiği ve kelime bilgisi gerekli, bilmediğim kelime nadir günlük hayatta kullanılan hemen hemen her kelimeyi biliyorum, dinlemeye gelirsek onda da şu an gayet iyiyim, gerçek sınavda da bu bölümler olacak, dinleme yapmam için bana kanal öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Cels(Canadian English Language Test)
B2 seviye civarı ingilizcesi olan birisi olarak yaklaşık 20 puanla geçtim,dinlemeler çok kazık,iyi dinlemek lazım.Grammar kısmı daha çok kelime odaklı.
Bir şıktakı cevap dinlemede var diye hemen atlamayın,çok yanlışınız çıkar.
Sorunuz varsa alabilirim

Yani kazandınız.

Yani dediği anlaşılmıyor mu?

Mesela daha çok adı sanı duyulmamış kelimeler mi var?
Yok hayır,dedikleri anlaşılıyor,fakat cevabı dinlemenin tam sonunda veriyor mesela, ya da mesela cevaba yakın bir replik geçiyor,eğer dikkatli dinlemezseniz yanlış yaparsınız gibi(çok anlatamadım mahzur görün).
Çok sanı duyulmamış 1-2 kelime ile karşılaşmıştım.(fluctuable)

Son düzenleme:
Yok hayır,dedikleri anlaşılıyor,fakat cevabı dinlemenin tam sonunda veriyor mesela, ya da mesela cevaba yakın bir replik geçiyor,eğer dikkatli dinlemezseniz yanlış yaparsınız gibi(çok anlatamadım mahzur görün).
Çok sanı duyulmamış 1-2 kelime ile karşılaşmıştım.
Öncelikle cevapların için çok teşekkür ederim, çok araştırmama rağmem hiç sonuç bulamamıştım.

Yani dediği anlaşılıyor ama cevap için pür dikkat dinlemeliyim, metinde telafuza bakma olayı var mı?

Mesela soruları anlamamız gerek sorunun ne dediğini anladıktan sonra dinleyip dinledikten sonra yavaş yavaş dediklerini kafada kuruk ona göre soruyu cevaplamalıyız metinde geçeni şıkta görünce atlalamalıyız.

Benim sitedeki testte tek yanlışım oradan çıktı zaten metinde duyup işaretledim.

Sitesindeki pratik ile sınav benzer mi?

Evet,telaffuzunda bir sıkıntı yok,gayet anlaşılıyor.Sadece pür dikkat dinlemem gerek.
Sitesindeki sınava henüz bakamadım maalesef, bakabildiğim zaman cevaplarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı