Cennetin Sıkıcı Bir Yer Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cennette bahsedilen şarap dünyadakinden çok daha farklıdır. Cennete has bir şekilde yaratılmıştır. Oradakiler her biri tertemiz ve lezzet veren içkilerdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
100 milyon paranı kötülüğe kullanırsan sana "zalim, narsist, sadist" diyebiliriz. Sen bize gelipte "Ben sonsuz adaletliyim, sonsuz merhametliyim" diyemezsin. Yüzlerce kelime yazmışsın yine fakat ortadaki adaletsizliği savunamamışsın. Savunamazsın da zaten çünkü ortada bariz bir adaletsizlik mevcut.

sınava girmeyenlerden bahsediyorum.

Çocuklar sınav olmuyor hiç, Sakat demiyorum, fakir demiyorum. Çocuk diyorum ya da akıl sağlığı yerinde olmayanlardan bahsediyorum. 3 yaşında ölüyor, direkt cennete gidiyor
Konuyu Sosyal'de gezerken gördüm. Kayıtsız kalmak istemedim, en azından 1-2 yazı atayım belki sorularına cevap olabilir.

Başlıkta yazan soruya cevap niteliğinde güzel bir yazı (ayrıca bu soruyu Cübbeli Ahmet Hoca Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olduğunda da açıklamıştı. O videoyu da izleyebilirsin):

@Shimada Sensei Kim zerre kadar iyilik yapmışsa bunu görür, kim zerre kadar şer yapmışsa bunu görür diyor Allah Teâlâ. Melekler imtihana tutulmaz, ancak insan Allah'a olan kulluğunu yerine getirdiği takdirde meleklerden çok daha üstün bir kademeye gelir. Aynı şekilde Allah'a karşı gelirse hayvandan daha aşağı olur. Bu kişinin elindedir. Kim ne ekmişse, ahirette karşılığını harfiyen alacaktır. Zihinsel engelliye verilecek cennetle bir başka mükellef müslümana verilecek cennetin nasıl olduğunu bilemeyiz, ama Allah'ın sonsuz adalet sahibi olduğunu biliyoruz.

Ah, insanların cahilliği ve bir şeyi araştırmadan yorum yapmaları... Beni öldürecek.
Forumda sorarak da araştırma yapmış oluyoruz, varsa daha bilgililerin görüşlerini soruyoruz ve tartışıyoruz. Gidip kendini camdan atabilirsin veya kahkaha atmak yerine engin bilgin ve uzun araştırmalarını bizimle paylaşabilirsin. Tabi hangisi daha kolay hepimiz biliyoruz.

Cennette hissedilecek duygular ile Dünya üzerinde hissedilecek duyguların aynı olmadığını, neticede böylesine "saçma" bir konunun ortaya çıkmamasını sağlayabilirdin. Kolay olan ise şu:Google

Bunlara bize sorma. Bir buçuk saattir aynı şeyi sana anlatıyoruz, anlamıyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…