Cennetin Sıkıcı Bir Yer Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cennette bahsedilen şarap dünyadakinden çok daha farklıdır. Cennete has bir şekilde yaratılmıştır. Oradakiler her biri tertemiz ve lezzet veren içkilerdir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Allah yaptığı iş ve fiilerinden sorumlu tutulmaz ve hesaba çekilmez. Mülkün sahibi mülkünde dilediği gibi tasavvur edebilir ve dilediği gibi yaratabilir. Zira benim elimde 100 milyon param varsa bu para bana aittir ve kimse bunu nasıl harcayacağıma ve kullanacağıma karışamaz. Kimsenin bu para üzerinde bir emeği de yoktur ki ben falanca yere falanca şekilde kullandığımda bana kalkıp hak iddia edip adaletsizlik yaptığımı söylesin. Biz insanlar bu yüzden bedenlerimiz üzerinden bir hak iddia edemeyiz. Zira ne para verdik ne de emek. O yüzden Allah dilediğini yapar ve bu yaptığından sorumlu değildir. Ancak insan yaptığından sorumludur. Allah küçük yaşta ölen çocukları direk cennetine alır, evet. Çünkü onlar imtihana uğramamıştır. Sorduğun sorunun cevabına gelecek olursak; Allah insanlardan üstün ve konumları değişmeyen melekleri de yaratmıştır ve onlara da nimetlerini vermiştir ve onları imtihana tabi tutmamıştır. O yüzden bizler kalkıp "Melekler imtihana tabi tutulmadan nimet görüyorlar ama biz imtihana tabi tutuluyoruz" diyemeyeceğimiz gibi, çünkü Allah'ın melekleri imtihan yaşasınlar diye yaratmadığını biliyoruz, aynı şekilde küçük çocuklar imtihana tabi tutulmadığında da melekler gibi hüküm giyer. Ancak bu insanın tutulduğu imtihanın adaletsiz ve haşa ve kella yersiz olduğunu göstermez. Çünkü her şeyin kendi çapında bir hikmet ve nedeni vardır. Ve yaşayan insanlar geçirdiği imtihanlarda alacağı kararları tamamen kendi hür irade ve seçimleriyle alırlar ve onlara da bir adaletsizlik yapılmaz. Çünkü yaşayıpta cehenneme giden insan çaresizliğinden dolayı değil tamamen kendi seçim ve tercihlerinin yanlışlığından dolayı cehenneme gitmiştir. Peki küçük çocukların imtihan olmadan cennete gitmesi ama diğer insanların yaşaması meselesinde küçük çocukların doğmasının hikmeti ne o zaman direk cennete gidemezler mi, elbette gidebilirler. Allah imtihan sistemi içinde her şeyi birbirine bağlamıştır. Melekler gibi imtihana tabi tutulmayıp nimetlendirilecek bir çocuğu yaratır ancak canını alarak onun "Anne babasını" imtihan eder. Sistem böyle işler. Ve çocuğun anne babası bu vesileyle "Canlarınızla mallarınız evlatlarınızla imtihan olmadan cennette girebileceğinizi mi zannediyorsunuz" ayetine mazhar olurlar ve imtihan sistemi içinde görünürde erken ölen çocuklar, aslında anne babasının imtihanı için yaratılmıştır.
100 milyon paranı kötülüğe kullanırsan sana "zalim, narsist, sadist" diyebiliriz. Sen bize gelipte "Ben sonsuz adaletliyim, sonsuz merhametliyim" diyemezsin. Yüzlerce kelime yazmışsın yine fakat ortadaki adaletsizliği savunamamışsın. Savunamazsın da zaten çünkü ortada bariz bir adaletsizlik mevcut.
 
sınava girmeyenlerden bahsediyorum.

Çocuklar sınav olmuyor hiç, Sakat demiyorum, fakir demiyorum. Çocuk diyorum ya da akıl sağlığı yerinde olmayanlardan bahsediyorum. 3 yaşında ölüyor, direkt cennete gidiyor
Konuyu Sosyal'de gezerken gördüm. Kayıtsız kalmak istemedim, en azından 1-2 yazı atayım belki sorularına cevap olabilir.


Başlıkta yazan soruya cevap niteliğinde güzel bir yazı (ayrıca bu soruyu Cübbeli Ahmet Hoca Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olduğunda da açıklamıştı. O videoyu da izleyebilirsin):

 
@Shimada Sensei Kim zerre kadar iyilik yapmışsa bunu görür, kim zerre kadar şer yapmışsa bunu görür diyor Allah Teâlâ. Melekler imtihana tutulmaz, ancak insan Allah'a olan kulluğunu yerine getirdiği takdirde meleklerden çok daha üstün bir kademeye gelir. Aynı şekilde Allah'a karşı gelirse hayvandan daha aşağı olur. Bu kişinin elindedir. Kim ne ekmişse, ahirette karşılığını harfiyen alacaktır. Zihinsel engelliye verilecek cennetle bir başka mükellef müslümana verilecek cennetin nasıl olduğunu bilemeyiz, ama Allah'ın sonsuz adalet sahibi olduğunu biliyoruz.
 
Ah, insanların cahilliği ve bir şeyi araştırmadan yorum yapmaları... Beni öldürecek.
Forumda sorarak da araştırma yapmış oluyoruz, varsa daha bilgililerin görüşlerini soruyoruz ve tartışıyoruz. Gidip kendini camdan atabilirsin veya kahkaha atmak yerine engin bilgin ve uzun araştırmalarını bizimle paylaşabilirsin. Tabi hangisi daha kolay hepimiz biliyoruz.
 
Forumda sorarak da araştırma yapmış oluyoruz, varsa daha bilgililerin görüşlerini soruyoruz ve tartışıyoruz. Gidip kendini camdan atabilirsin veya kahkaha atmak yerine engin bilgin ve uzun araştırmalarını bizimle paylaşabilirsin. Tabi hangisi daha kolay hepimiz biliyoruz.

Cennette hissedilecek duygular ile Dünya üzerinde hissedilecek duyguların aynı olmadığını, neticede böylesine "saçma" bir konunun ortaya çıkmamasını sağlayabilirdin. Kolay olan ise şu:Google
 
Forumda sorarak da araştırma yapmış oluyoruz, varsa daha bilgililerin görüşlerini soruyoruz ve tartışıyoruz. Gidip kendini camdan atabilirsin veya kahkaha atmak yerine engin bilgin ve uzun araştırmalarını bizimle paylaşabilirsin. Tabii hangisi daha kolay hepimiz biliyoruz.

Bunlara bize sorma. Bir buçuk saattir aynı şeyi sana anlatıyoruz, anlamıyorsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı