Cep Telefonlarına Ek Vergi Geldi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Cep Telefonlarına Ek Vergi Geldi
2020 iPhone 5G

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık hem yerli hem de ithal cep telefonlarından yüzde 1 ek vergi alınacak. Kültür Bakanlığı tarafından konulan bu vergiler normalde CD, DVD ve USB bellek ...

Devamı: Cep Telefonlarına Ek Vergi Geldi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Kamerası var kameradan alınan vergiler uygulansın, telefon araması yapıyor telefon vergisi alınsın,mp3 çalabiliyor mp3 çalar vergisi alınsın, radyosu var radyo vergisi alınsın, çalar saati var çalar saat vergisi alınsın, modem olarak bağlantı dağıtabiliyoruz modem vergisi alınsın, işlemcisi var işlemci vergisi alınsın, ram var ram için vergi alınsın.

Kamerası var kameradan alınan vergiler uygulansın, telefon araması yapıyor telefon vergisi alınsın, MP3 çalabiliyor MP3 çalar vergisi alınsın, radyosu var radyo vergisi alınsın, çalar saati var çalar saat vergisi alınsın, modem olarak bağlantı dağıtabiliyoruz modem vergisi alınsın, işlemcisi var işlemci vergisi alınsın, RAM var RAM için vergi alınsın.

Arkadaşım bu iktidardan önce telefon mu vardı? Halinize şükredin, ayrıca dediklerin mantıksız değil. Bence, devletimizin en ihtiyaç olduğu şu zamanlar da alınmalı bu vergiler. Sen vermezsen, ben vermezsem, kim verecek?

Özel tüketim olarak yatı saymayıp buzdolabını sayan bir devlet anlayışımız var (tabi herkesin bir yatı var en az fakat buzdolabı her evde yok), pek anormal gelmedi (şimdi birlik beraberlik vakti vs diyenlere de şunu sormak istiyorum, önceki vergiler çok mu düşüktü de şimdi vergi alınmalı?).
Aha, şuanki vergileri savunanların zihniyetini buldum:

Halkı soymaya doymadılar...
Sen sustun, ben sustum, o sustu, biz sustuk, siz sustunuz, onlar sustu ve halk sustu. Paşa paşa çekeceğiz. Fransa'da halk bir ayaklandı ve hükumet ne yapacağını şaşırdı. Biz hala bakıp bakıp bunu diyelim.

Sen sustun, ben sustum, o sustu, biz sustuk, siz sustunuz, onlar sustu ve halk sustu. Paşa paşa çekeceğiz. Fransa'da halk bir ayaklandı ve hükumet ne yapacağını şaşırdı. Biz hala bakıp bakıp bunu diyelim.

Bizim ülkenin %70'i körü körüne inanıyor baştakilere, kalan kısmı da diğer şeyler için bölersek ortalama kalır bize %6-7 bu kadar az kişi ayaklansa ne olur ki?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı