Elektronik Cihazlara Ek Vergi Geliyor

Amacım siyaset değil, biran önce hükümet kurulur da belki yeni gelen bakanlar vergilerin yeterli olduğunu düşünüp zam yapmayı düşünmez zaten tonla vergi ödüyoruz teknoloji için bunu niye arttırıyosun ki hala?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

yerli yerli diye savundukları şeylerin hepsini yurt dışından getiriyorlar zaten açsın kendi üretim fabrikasını adam gibi yerli üretsin her şeyini biz destek vermesini de biliriz ama böyle giderse çok beklerler.

Bu neyin kafası ? En çok ihracat yapan firmaların başında vestel var.

Ben kendi tarafımca bakıyorum olaya kardeşim şu an benim beyaz eşya ile ilgim yok ben işin yüksek teknoloji kısmına bakıyorum ki gelişmiş ülkelerde ihracatın yüksek teknolojili kısmının yüksek olduğunu görebilirsin araştırırsan , biz bulaşık makinesi , çamaşır makinesi üretiyoruz iyi güzel ama ne eksiğimiz var da nanoteknoloji gibi şeyleri dışarıdan alıyoruz cep telefonu üzerinden gitmek istiyorum Vestel diye örnekte vermek istemiyorum burada tüm ülke için konuşuyorum. Sen diyelim ki bir telefonun işlemcisini kendin üretmedin dışarıdan aldın burada daha çok kazanan Türkiye mi oluyor yoksa o işlemciyi üreten diğer ülke mi ? Biz niye işlemci üretip diğer ülkelere satmayalım ki hala düşük teknolojili ürünleri satmaya çalışalım ? Millet televizyonunu , çamaşır bulaşık makinesini 5-10 yılda bir değiştirirken telefonunu , bilgisayarını bunun gibi yüksek teknolojili ürünlerini maksimum 2-3 yılda değiştirme ihtiyacı duyuyor. Şimdi söyle bana en çok ihracat yapan Vestel olabilir ama dışarıya ne satıyor ? Akıllı telefon mu ? Bilgisayar parçası mı ? Bunun gibi yüksek teknoloji şeyler satmadığın sürece ne kadar gelişebilirsin ? Vestel de çıksa böyle LG G4'lere S6'lara iPhone'lara kafa tutacak bir telefon üretse ? Biz niye üretmiyoruz ? Sonuca bağlamam lazım artık biz üretmiyoruz diye dışarıdan alıyoruz diye niye bunun cezasını çekmek zorunda kalıyoruz ve BU KADAR vergi ödüyoruz ve hala da katlanarak ödediklerimiz yetmezmiş gibi ödemeye devam ediyoruz ? Kafanızı sıktıysam affola ama biraz doldum bu konular hakkında her şeyin pahalısını almaktan.

Ben kendi tarafımca bakıyorum olaya kardeşim şu an benim beyaz eşya ile ilgim yok ben işin yüksek teknoloji kısmına bakıyorum ki gelişmiş ülkelerde ihracatın yüksek teknolojili kısmının yüksek olduğunu görebilirsin araştırırsan , biz bulaşık makinesi , çamaşır makinesi üretiyoruz iyi güzel ama ne eksiğimiz var da nanoteknoloji gibi şeyleri dışarıdan alıyoruz cep telefonu üzerinden gitmek istiyorum Vestel diye örnekte vermek istemiyorum burada tüm ülke için konuşuyorum. Sen diyelim ki bir telefonun işlemcisini kendin üretmedin dışarıdan aldın burada daha çok kazanan Türkiye mi oluyor yoksa o işlemciyi üreten diğer ülke mi ? Biz niye işlemci üretip diğer ülkelere satmayalım ki hala düşük teknolojili ürünleri satmaya çalışalım ? Millet televizyonunu , çamaşır bulaşık makinesini 5-10 yılda bir değiştirirken telefonunu , bilgisayarını bunun gibi yüksek teknolojili ürünlerini maksimum 2-3 yılda değiştirme ihtiyacı duyuyor. Şimdi söyle bana en çok ihracat yapan Vestel olabilir ama dışarıya ne satıyor ? Akıllı telefon mu ? Bilgisayar parçası mı ? Bunun gibi yüksek teknoloji şeyler satmadığın sürece ne kadar gelişebilirsin ? Vestel de çıksa böyle LG G4'lere S6'lara iPhone'lara kafa tutacak bir telefon üretse ? Biz niye üretmiyoruz ? Sonuca bağlamam lazım artık biz üretmiyoruz diye dışarıdan alıyoruz diye niye bunun cezasını çekmek zorunda kalıyoruz ve BU KADAR vergi ödüyoruz ve hala da katlanarak ödediklerimiz yetmezmiş gibi ödemeye devam ediyoruz ? Kafanızı sıktıysam affola ama biraz doldum bu konular hakkında her şeyin pahalısını almaktan.
Eline sağlık bu memlekette keşke herkes senin gibi düşünse... Milletimiz biraz "Armut piş, ağzıma düş" mantığında olduğu için...

Bu kararı Sayın Bakan almış olsa da doğru bulmuyorum. Yerli üretime zorunlu yönlendirme çabaları fakat bu şekilde yapıldıkça yabancı firmalar daha çok kazanmaya başlıyor. 2000 TL den 3000 TL ye çıkan cihazları insanların nasıl aldığını görmekteyiz. Vestel uygun fiyat performansıyla gerçekten "iyi ve güzel" cihazlar yaparsa halk zaten Vestele yönelecektir. Asus uygun fiyat/performansla piyasaya girdi ve şuan çoğu kişinin aldığına şahit oluyoruz. Vestel estetikten uzak, donanımı düşük ve yazılımla uyumsuz cihazlar yapmaya devam ettikçe bizler diğer uygun firmaları kullanmaya devam edeceğiz. Bu alınan kararda yerli firmalar kazanmayacak yabancı firmalar "daha çok" kazanacaklar. Sahi yerli kaç firma vardı (?)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı