Ben kendi tarafımca bakıyorum olaya kardeşim şu an benim beyaz eşya ile ilgim yok ben işin yüksek teknoloji kısmına bakıyorum ki gelişmiş ülkelerde ihracatın yüksek teknolojili kısmının yüksek olduğunu görebilirsin araştırırsan , biz bulaşık makinesi , çamaşır makinesi üretiyoruz iyi güzel ama ne eksiğimiz var da nanoteknoloji gibi şeyleri dışarıdan alıyoruz cep telefonu üzerinden gitmek istiyorum Vestel diye örnekte vermek istemiyorum burada tüm ülke için konuşuyorum. Sen diyelim ki bir telefonun işlemcisini kendin üretmedin dışarıdan aldın burada daha çok kazanan Türkiye mi oluyor yoksa o işlemciyi üreten diğer ülke mi ? Biz niye işlemci üretip diğer ülkelere satmayalım ki hala düşük teknolojili ürünleri satmaya çalışalım ? Millet televizyonunu , çamaşır bulaşık makinesini 5-10 yılda bir değiştirirken telefonunu , bilgisayarını bunun gibi yüksek teknolojili ürünlerini maksimum 2-3 yılda değiştirme ihtiyacı duyuyor. Şimdi söyle bana en çok ihracat yapan Vestel olabilir ama dışarıya ne satıyor ? Akıllı telefon mu ? Bilgisayar parçası mı ? Bunun gibi yüksek teknoloji şeyler satmadığın sürece ne kadar gelişebilirsin ? Vestel de çıksa böyle LG G4'lere S6'lara iPhone'lara kafa tutacak bir telefon üretse ? Biz niye üretmiyoruz ? Sonuca bağlamam lazım artık biz üretmiyoruz diye dışarıdan alıyoruz diye niye bunun cezasını çekmek zorunda kalıyoruz ve BU KADAR vergi ödüyoruz ve hala da katlanarak ödediklerimiz yetmezmiş gibi ödemeye devam ediyoruz ? Kafanızı sıktıysam affola ama biraz doldum bu konular hakkında her şeyin pahalısını almaktan.