Cep telefonu deneyimleriniz ve tavsiyeleriniz

Bütçe
Sınırsız

ZEYTİNBURNU

Zeptopat
Katılım
26 Aralık 2022
Mesajlar
40
Merhaba forum sakinleri, forum içerisinde birçok marka ve model kullanan dostlarımız var, kullandığınız telefonun deneyimlerini paylaşmanız birçok üye için satın alım öncesi bilgilendirici olacaktır.

Dikkat etmeniz gereken hususlar aşağıda madde halinde yazmaktadır.

Neden tercih ettiğiniz.
Ekran kalitesi ve hissiyatı.
Fiyat & Performans oranı.
Kamera performansı.
Güncelleme desteği.
Pil ve ekran süresi.
İyi ve kötü yanları.

Not: Ülkemize yasa dışı yollar ile getirilmiş ve kayıt dışı cihazlar için fiyat performans bilgisi vermenize gerek yoktur, bu cihazların genellikle bir garantisi olmadığı için tavsiye edilmesi sağlıklı değildir, anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

Not 2: Huawei kullanıcıları Google servisleri ile yaşadıklarını deneyim ve tecrübeleri aktarması önem arz etmektedir, dünyada hatrı sayılır bir satış rakamı elde eden Huawei cihazlar için gereken bilgiyi en iyi kullanıcıları bizlere sunabilir.
🧿
 
Son düzenleme:
OPPO A9 2020 kullanıyorum. Telefonumu 2 yıl önce 2600₺ fiyatına aldım. Bataryası 5000 mAh kapasitesinde ve gayet hızlı şarj oluyor. Ekranın kalitesi gayet iyi. Şuan sıfır 13500₺ civarında ve bence bu fiyata çok daha iyi telefonlar alınabilir, o yüzden F/P açısından şu anda çok kötü bir telefon. Kamera kalitesi tanıtıldığı kadar iyi değil ve çok cansız.
 
Android kullanıyorum çünkü,
APK yüklememe imkan tanıyor,
Root atma, Custom ROM gibi olanakları var (illa bunun için Samsung almak gibi hata yapmayın, ben yaptım :D),
Güvenliği tartışılır, aslında kullanıcıya kalmış bir güvenlik sistemi var,
iPhone mağazası kazık,
iPhone ürünleri kazık,
Bu yüzden iPhone kullanmıyorum
 
iPhone 13 kullanıyorum, 1-2 ay oldu alalı.

-Uzun süredir planlıyordum, Android arayüzünü ve hissiyatını sevmediğim için Apple almaya karar verdim.
-Ekranı gayet iyi, 60 Hz olsa da gayet akıcı görünüyor, bir rahatsızlığı yok, gözü de yormuyor.
-Malum Apple, gereğinden fazla pahalı, fiyatını hakettiğini düşünmüyorum, ama performans olarak telefon iyi.
-Gayet iyi 4K fotoğraflar ve 4K-60 FPS videolar çekebiliyor, net ve anlaşılır, kamera MP'si düşük olsa da yazılım hallediyor.
-Sürekli güncel tutuluyor, daha 4 yılı var gibi.
-Pili çok iyi gidiyor, bütün gün oyun oynayıp & sosyal medyada dolaşsam 7-8 saat gidiyor şarjı, bataryayı yormadığınız sürece böyle gider uzun bir süre.
-İyi yanları;
Gündelik kullanım için en iyi telefonlardan, uzun pil ömrü, kamera kalitesi, kullanım rahatlığı vb.
Kötü yanları;
Fiyatı, 60 Hz ekran olması.

Bu telefonun fiyatını hakettiğini düşünmüyorum, ne kadar çok sevdiğim ve iyi bir telefon olsa da, Android tarafında çok daha iyi telefonlar var. Paranız varsa ve günlük kullanım için bir şey arıyorsanız ideal telefon.
 
Şu anki kullandığım Redmi Note10s cihazından yazılımı yüzünden çok da memnun değilim önceden belli bir süre MI11LITE kullanmıştım yazılım sorunları vs. yoktu önceden onu tercih etme sebebim ekranı çok övuluyordu geçen sene kullanmıştım film-dizi çok izlediğim bir dönemdi ekranı beni hiçbir zaman üzmedi 90Hz olmasıda ayrı güzeldi parlaklık 1 tık fazla olsaydı iyi olurdu ama F/P olarak şu anda 10k fazla geçen sene 4 kusure almıştım kamera performansı olarak ön kameranın video performansı pek iyi değildi arka kamerası bana fazlasıyla yetiyordu kullanılan lensler çok iyiydi yapay zeka ile direk arka planı değiştirmek de hosdu güncelleme desteği olarak en son miu13'u almıştı 15'e kadar alabileceğini tahmin ediyorum pil günü çıkarmakta gayet iyiydi (90Hz kullansam bile) hızlı şarjı ile 1 saatte tam dolum oluyordu aşırı fazla oyun oynayan biri iseniz 732g bir tık yetersiz kalabilir ama benim oynadığım oyunlar ve gündelik kullanımım için yeterliydi çok beğendiğim bir telefondu kısaca.
 
iPhone X kullanıyorum güncel olarak.

Neden tercih ettiğiniz: Zamanında Huawei Y9 Prime 2019 kullanırken abimden kalmıştı bana iPhone X, ben de daha iyi olduğunu bildiğim için aldım ve kullanmaya başladım.

Ekran kalitesi ve hissiyatı: OLED olmasına rağmen maksimum 625 nit parlaklık bir eksi, %79.23 ekran/gövde oranı artık yeterli değil, çentik kullanım deneyimi açısından bir eksi. Bunlar dışında güzel görünüyor ancak yeterli değil.

Fiyat & performans oranı: iPhone telefonların f/p oranı tamamen işletim sisteminden geliyor. Eğer iOS fanı iseniz sizin için f/p telefonlar olacaklardır. Ben açıkçası Android'e geçmeyi düşünüyorum.

Kamera performansı: 5 yıllık bir telefon olmasına rağmen gün içerisinde yeterli kalıyor.

Güncelleme desteği: iOS 16'yı aldı, 17'yi aldığında son güncellemesini almış olacak. 5 yıllık bir telefon bu, bence çok iyi bir güncelleme takvimi yapılmış.

Pil ve ekran süresi: Maalesef bataryası 2716mAh olduğu ve A11 pil tüketimi konusunda çok iyi olmadığı için hiç oyun oynamamama rağmen günü çıkarmakta zorlanıyorum.

İyi ve kötü yanları: Çok uzun süreler güncelleme desteği alıyor bu telefon. İnce, hafif ve premium hissiyatı olması benim için çok önemli. Daha uzun batarya ömrü olan, daha iyi işlemcili plastik bir telefondansa bu telefonu kesinlikle tercih ederim. Günlük bir kullanıcıyım, oyunla falan aram olmadığı için premium hissiyat, ağırlık ve kalınlık çok önemli detaylar benim için.
 
Mi Note 10 lite kullanıyorum

İnternette bazı firmaların övüp övüp sorunlarını ele almadığı videolara kanıp almıştım. Cihazda sorun bitmiyor şuan mecbur İpad kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye etmiyorum hiçbir videoya inanmayın.
 
Şu ana kadar; S2, S3 mini, iPhone 4, iPhone 5, iPhone 5s, S6, S8 Plus, iPhone 7, Redmi Note 8 Pro, iPhone X, iPhone 13, iPhone 13 Pro Max ve Redmi 9T kullandım. Çoğunu uzun süreli kullanmadım fakat zamanına göre Galaxy s serisi ve iPhone modelleri gerçekten şahaneydi. Özellikle 5S gerçekten zamanının en iyi telefonlarından biri. Redmi modelleri ise söylenmeyecek kadar berbat. Yani 1-2 ay idarelik olarak kullanılabilir fakat uzun süreli kullanım istiyorsanız uzak durun, ikinci el amiral gemisi alın çok daha iyi.
 
iPhone 14 Pro kullanıyorum, alalı ise 2 hafta olacak.

Yorumum ilk aldığım günler yalan yok bu kadar para verip ben bu telefonu niye aldım ki diye bayağı eleştirdim. Sonra batarya tüketimini görünce bunu iade edip geri eski telefonum olan 13 Pro ile devam etsem mi acaba dedim. Sonra telefona bir güncelleme geldi ve o zaman şarj daha hızlı bitti ve bende şarja taktım. Şarjdan çektikten sonra bataryası o kadar iyi dayanmaya başladı ki gördüklerime inanamadım. Şöyle söyleyim parlaklığı en düşükte kullanırsanız ve telefonunuz uçak modunda ise sadece 4-5 şarj harcıyor.

Tercih sebebim uzun ömürlü olması ve yazılımı sebebiyle aldım pişman da değilim. Satarken değer kaybetmemesi de tercihlerim arasında.

İyi yanları ise ekranı gayet mükemmel. Samsung tarafından üretiliyor çoğu telefonun ekranı fakat bu telefonun ekranı neredeyse gördüğüm tüm telefonların ekranının hepsinden daha iyi durumda.
Güncelleme desteğine gelecek olursak temiz 5 yılı var gibi duruyor.
Kötü yanlarına gelecek olursak. Standart bir kullanıcı iseniz ve IOS'tan anlamıyorsanız çoğu şeyi yaparken bu telefona da APK yüklense olmaz mıydı diye uğraşabilirsiniz öğrenene kadar. Şu an YouTube'da tüm videolarımı arka planda oynatabiliyorum reklam görmüyorum çevrimdışı dinleme izleme bile var. Daha ne isterim ki? İçinde gelen hiçbir saçma uygulama yok Samsung'ya da diğer markalar gibi reklam gösterme olayı da yok. Mesela Android de gidip Xiaomi'ya da Samsung'tan bir tane telefon alsanız içinde hiç alakanızın bile olmayacağı mutlaka bir sürü uygulama vardır ve kaldırılamıyor çoğu. En basitinden söylemek gerekirse kardeşim sen bana neden gidip forum uygulamasını kaldırılamaz olarak telefonda sunuyorsun?
 
Çok sık telefon değiştiren biri değilim. Almışken bütçemin yettiği en iyisini alıp yıllarca kullanırım. Tuşlu telefonlara kadar gitmeden kullandığım ilk dokunmatik telefon olan Samsung Galaxy ace ile başlayayım 🙂. 2012-2013 zamanı Ace'i telefonu kullandım, telefonda 2 yıl içinde kullanılmayacak derecede kasmalar, donmalar yaşadım ve en sonunda bir kenara atıp bıraktım.
2015 gibi Sony Xperia Z3 almıştım. O zaman alternatif olarak LG'nin bir modeli ( hatırlamıyorum ) ve iPhone 6 vardı. Z3'ü ilk 1 - 1.5 yıl sorunsuz bir şekilde kullandım fakat sonrasında batarya performansı ve kapasitesinde düşüş, telefonda kasma, takılma gibi sorunlar yaşamaya başladım. ( telefondan oyun oynayan, saatlerce dizi, video vs. izleyen biri değilim. ) Ayrıca ne hikmetse ekranımın iki kenarında turuncu, loş bir çizgi belirmişti ve kullanımımı iyice kötü etkiledi. ( benden yakın bir zaman sonra iPhone 6 alan arkadaşım cihazla ilgili en ufak sorun yaşamadı. O zaman iPhone tercih etmediğime pişman olmuştum. )
Düşe kalka idare ettikten sonra 2018'de iPhone 8'e geçiş yaptım. Telefonu kullanmaya başladıktan 3.5 yıl sonra pil kapasitem %73'e düştü, serviste değiştirdim ve halen kullanıyorum. Neredeyse 5 yıl olacak ve hala canavar gibi çalışıyor. Kasma, donma, kapanma, ısınma vs. herhangi bir sorun yaşamıyorum. Maalesef ülkemizde Apple ürünlerinin fiyatı her ne kadar artmış olsa da bir sonraki telefon tercihim yine iPhone olacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı