Madem öyle, blog açayım. Ancak bu konuda burada dursun. Buradan bilgi alışverişinde bulunuruz. Yeni rehber hazırlayanlar buraya yazarlar. Daha önceki bildiğiniz rehberleri de buraya eklerseniz blog gönderisine eklerim?
Ne kadar eski olduğuna göre değişir. 1GB RAM varsa başlangıç için Lubuntu 18.04 öneririm. Daha sonra GNU/Linux'u öğrendiğinizde Arch Linux ve WM'ler ile aşırı hafif bir konfigürasyon oluşturursunuz.
2GB RAM varsa Linux Mint XFCE, Linux Lite veya Xubuntu.
4GB RAM varsa da Kubuntu öneririm.
8GB RAM varsa Pop!_OS veya Ubuntu olabilir.
(Tek olay RAM değil tabi ki fakat işlemcileri sallayamayacağım için RAM üzerinden sınıflandırma yaptım.)
İşlemcin fazla düşük. Normal şartlarda "window manager" kullanan bir GNU/Linux dağıtımı önerirdim fakat kullanmakta zorluk çekebilirsiniz. Lubuntu 18.04'ü deneyin.
Kurulum şekli bilgisayardan bilgisayara veya isteklere göre değişebilir. YouTube videosunun altında yardım istersen cevap alamayabilirsin ama burada yardımcı oluruz.
Linki sitesinde var fakat ana sayfada olmaması ilgincime gitti. LTS olan sürüm 16.04.3 olduğu için 18.04 ana sayfaya konulmamış olabilir. LTS sürüm kullanmak isterseniz 16.04.3 kullanabilirsiniz.