Çevrimiçi mi, yoksa çevrimdışı olmak mı güvenli?

• Konuyu başlatan Adsız 1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 2.141

Hangisi daha güvenli ?

• Sürekli Çevrimdışı olmak

Oy: 3 20,0%
  • Genellikle Çevrimdışı ve Nadiren Çevrimiçi olmak

Oy: 1 6,7%
  • Bazen Çevrimdışı ve Bazen Çevrimiçi olmak

Oy: 4 26,7%
  • Genellikle Çevrimiçi ve Nadiren Çevrimdışı olmak

Oy: 3 20,0%
  • Sürekli Çevrimiçi olmak

Oy: 4 26,7%

• Oy verenlerin toplamı
    15
Çünkü mesajıma komik olduğu ifadesi geldi ve öyle hissettim.

Almanların güzel bir sözü var; Saçma soru yoktur, sadece saçma cevap vardır diye.

Bilmeyen bilinçlenmek için soruyor bu gayet normal bir durum. Eğer bilmediğin bir şeyi cevaplarsan o zaman başka.

Nasıl ki sosyal'de yanlış bilgi verene uyarı verilirken soru sorana ceza yoksa bu da öyle bir şey :D

Soru sormaktan hiçbir zaman çekinmemek lazım.

Almanların güzel bir sözü var; Saçma soru yoktur, sadece saçma cevap vardır diye.

Bilmeyen bilinçlenmek için soruyor bu gayet normal bir durum. Eğer bilmediğin bir şeyi cevaplarsan o zaman başka.

Nasıl ki sosyal'de yanlış bilgi verene uyarı verilirken soru sorana ceza yoksa bu da öyle bir şey :D

Soru sormaktan hiçbir zaman çekinmemek lazım.
Bilmiyordum. Çünkü biri bana "nasıl bir soru bu ?" dedi.

Önemli olan ne biliyor musun? Bilinçli olmak, eğer bilinçli olursan hiç bir şeyden korkmana gerek kalmaz. Bu yüzden kendini geliştirmen gerekiyor. Google amca sana fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Bilgisayara durduk yere havadan zararlı bir yazılım ya da virüs girmez.

Girdiğiniz yerlere ve yaptığınız işlemlere dikkat ettiğiniz sürece kolay kolay bir şey olmaz.
Cümlelerinize katılsamda, bazı durumlarda tehlikeler kullanıcının dışında gerçekleşiyor. Yakın zamandan bir örnek;

"Microsoft has warned that this flaw is potentially ‘wormable,’ meaning it could spread without user interaction across the internet."
This Windows Flaw Is So Bad, Even the NSA Is Begging You to Update

@Silinen üye
Önerim ise, işletim sisteminizi, kullandığınız yazılımları ve sürücülerinizi her zaman güncel tutmanız. Bunun dışında, Windows Defender ve Windows Firewall devamlı açık kalsın. Windows Defender'ı private değil de, public şekilde ayarlarsanız güvenlik için daha iyi olur. Kullandığınız tarayıcı sanırım Firefox. İyi bir tercih. Ona ek olarak, uBlock Origin eklentisini de yükledikten sonra, geliştiricisinin burada (link) anlattığı şekilde yapılandırırsanız, Web üzerinde ek bir koruma katmanı daha elde etmiş olursunuz.

Sorunuza ilk cevap verene katılarak. Şöyle devam ediyorum;
  • Dışarı çıkarken yağmur yağıyor veya yapacağını biliyorsanız tedbir alırsınız, şemsiye veya araç ile gidersiniz.
  • Kar yağıyorsa ona göre tedbir alıp daha sıkı giyinir kalın şeyler sıcak tutacak şeyler giyersiniz.
  • Dışarı çıktınız gece dolaşıyorsunuz, Tekin olmayan yerlerden değil herkesin olduğu bilindik yollardan gidersiniz.
  • Bilmediğin veya sakıncalı kişilerden yemek yemezsin. Sahtekarlık ve yiyeceğe hile karıştırandan yemezsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı