Cezalar uyarı tablosuna göre verilmiyor

Hocam, ben kendim yaşadığım örnekleri vereceğim. Cezalar geçen seneye ait olsa da benim hoşuma gitmeyen olaylar oldu. Bu arada cezalarım görünmesi benim için bir sıkıntı yaratmıyor. Sosyal üyelelerin cezalarımı görmekte bir sıkıntı yoksa ben anlatıyorum. :)

1623650700973.png


Konuda bulunan mesajım.

İlk önce bana göre bu gereksiz mesaj değildir. Yazılım veya programlama öğrenmesi gerekiyorsa ilk önce araştırmayı bilmesi lazım. Araştırmayı bilmeden "yazılımı" öğrenemezsiz. Öğrenen varsa bu konuya "ben" desin.

1623651048689.png

2. kısma gelelelim, ilk gereksiz mesajım olduğuna göre 1 saat ceza verilmesi lazım. Ama 1 hafta ceza veriliyor. :)
Bu cezaya karşı çıkamadım. Önceden cezalara rapor atamıyorduk. Onun için yeni hesap açıp karşı çıktım ama direkt çoklu üyelik cezası yedim. Yanlış ceza verdiğinizi düşünüyorum ve yeni hesap açıp karşı çıktım. İlk önce sorun "Neden böyle düşünüyorsun?". Sonra cezanın nedenini açıklayın. Ama bana karşı hiçbiri olmadı.

Cezam bitince konu açtım. Gelen cevaba bakar mısın?
1623651401023.png

Arkadaş burada ben gereksiz mesaj almışım. Uygunsuz üslup ne ara geldi? Uygunsuz üslup bu mu? Adama "siniz" ile ifade etmişim. O zaman niye gereksiz mesaj diye nitelendirdiniz?

1623651463745.png

Diğer mesajlara gelirsek, ilk önce bana gereksiz mesajdan 1 hafta ceza verdiniz. Ben buna karşı çıkmak için yeni hesap açtım ve direkt çoklu üyelik verdiniz. Yani moderatörler burada verdikleri cezanın ne olduğu mu unutmuşlar?

Yani burada hem gereksiz yere 1 hafta ceza ve çoklu üyelik cezası aldım. Ben ilk önce 1 hafta gereksiz mesaj aldım ve karşı çıkmak için yeni hesap açtım. Birkaç ceza birleşince 1 hafta oluyor falan "yalan".


Başka bir cezaya gelelim. Konu linkini vereyim ve kurallar bölümünden cezayla ilgili olan kısmı atttım.

Mavi ekran bölümünde format atmak kategoriye dahil değil mi? Yani biraz bana saçma geldi. Format önermiştim ve "Format nasıl atabilirim?" diye sordu. Mavi ekran alan kişiyi yormamak adına böyle bir şey yaptım. Nasıl format atacağını içeren videolar attım ve yardım etmiş oldum. Sonucunda ceza almak bana biraz koymuştu.

1623651747329.png


Bu tarz cezalar alan tek ben değilimdir. Gereksiz yere uzun veya gereksiz ceza alan kim varsa konuya gelip yazabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi kafalarında uydurdukları şeylere göre de atıyor bazıları. Ben yediğim cezada uygunsuz üslup göremiyorum mesela. Bir de 1 gün ceza vermişlerdi. 10-15 dakika sonra kaldırıldı ama gerçekten saçma ve gereksiz cezaydı. Acaba gereksiz ceza atanlar da gereksiz mesaj atanlar gibi cezalandırılıyor mu?
Screenshot_2021-06-14_09-30-17.png
 
Boşuna dil dökmeyin.
Ünlemden önce boşluk bıraktım diye ban yedim. Sanki düzeltilse olmayacaktı.

Gereksiz ve itici bir yanlış kural uygulama politikası var.

TDK kaynaklı bilgi sundum yazdığım kelimenin anlamını budur şudur diye. "Yine de hoş değil" denildi. 🤡

Komikler. Siz de sallayın geçin ciddiye alınacak bir yer değil burası. ☝🏼🎭🥳
 
Ben de bir kere ena*i kelimesinden yemiştim. Yine burdaki gibi yıldızlı ve sansürlü yazmıştım. Ama bunu demem gerekiyordu arkadaş ücretsiz bir şeyi 10TL'ye satıp milleti kazıklıyordu.
 
@283156 Yazılım konusunda haklısınız. Sanırım moderatör arkadaşlar internetten araştırmayı öğrenmek ile internetten araştırarak öğrenmek durumlarını karıştırmış.
Karıştırmış olabilirler. İnsanlık halidir, bir şey diyemiyorum. Ama yeni hesap açıp karşı çıktığımda neden ceza aldığımı ve neden uzun süre ceza aldığımı anlatabilirlerdi. Ya da sonradan cezayı kısaltabilirlerdi. Hiçbirini yapmayıp daha üstüne başka cezaları katıyorlar. :)

Bu 1 hafta bana göre ciddi bir süredir. Bu örnek en kolayından ceza tablosuna uyulmadığının göstergesidir. Başka cezalarım ceza tablosuna göre uygulandığı gördüm. Uygulanmadığını da gördüm. O yüzden bu tarz bir şey yazmak istedim.

Gereksiz ve itici bir yanlış kural uygulama politikası var.
Bence yok, sadece bazı şeyler yanlış uygulanıyor.


Arkadaşlar gereksiz yere aldığınız diyorum. Haklı yere aldığınız değil. Hakaret edip ceza yemenizden bahsetmiyorum.

Ben de bir kere ena*i kelimesinden yemiştim. Yine burdaki gibi yıldızlı ve sansürlü yazmıştım. Ama bunu demem gerekiyordu arkadaş ücretsiz bir şeyi 10TL'ye satıp milleti kazıklıyordu.
Ben moderatör olsam bu cezayı bizzat ben verirdim.
 

Geri
Yukarı