Çözüldü Chat GPT ile zahmetsizce kitap çevirme nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

706111

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Chat GPT'nin çevirisi çok güzel bence. Birkaç okumam gereken kitap var ama chat GPT ile bütün bir şey çevrilmiyor ve parça parça çok uğraştırıyor. Böyle bütün şekilde çevirebileceğimiz yöntem var mı?

Arkadaşlar bir de ücretsiz olsa güzel olur bu yöntem. Çünkü meteliğe kurşun atıyorum.

Biraz uğraştırır ama bütün sayfaların fotoğraflarını çek ve PDF formatında hepsini birleştir, sonrasında Chat GPT'ye PDF'i gönderip hepsinin çevrilmesini isteyebilirsin, tıkanırsa devam edemezse falan da mesela 1'den 10. Sayfaya kadar çevir sonra 10'dan 20. Sayfaya kadar çevir gibi parça parça istek verebilirsin.

Ya da o kitabın internette zaten PDF hali varsa direkt onu da alabilirsin, fotoğraflarını çekme adımını atlamış olursun.

Biraz uğraştırır ama bütün sayfaların fotoğraflarını çek ve PDF formatında hepsini birleştir, sonrasında Chat GPT'ye PDF'i gönderip hepsinin çevrilmesini isteyebilirsin, tıkanırsa devam edemezse falan da mesela 1'den 10. Sayfaya kadar çevir sonra 10'dan 20. Sayfaya kadar çevir gibi parça parça istek verebilirsin.

Ya da o kitabın internette zaten PDF hali varsa direkt onu da alabilirsin, fotoğraflarını çekme adımını atlamış olursun.
PDF direkt var ve denedim onu patladı ondan ama çeviri yaptığı zaman süper ötesi oluyor. Çevirisinin güzel olduğuna inanıyorum.

@Shyankh hocam parça parçada da sapıtıyor. Çünkü Dark Souls II çevirisi yapıyordum, Türkçe font. Belli bir yerden sonra aynı yerleri tekrar yazıyor, yeni istemci açtığım zaman da olaydan kopuk şeyler anlatıyor.

Son düzenleme:
PDF direkt var ve denedim onu patladı ondan ama çeviri yaptığı zaman süper ötesi oluyor. Çevirisinin güzel olduğuna inanıyorum.

@Shyankh hocam parça parçada da sapıtıyor. Çünkü Dark Souls II çevirisi yapıyordum, Türkçe font. Belli bir yerden sonra aynı yerleri tekrar yazıyor, yeni istemci açtığım zaman da olaydan kopuk şeyler anlatıyor.
Belki ChatGPT'ye kişilik kazandırıp deneyebilirsin, konuşmaya başlamadan önce her şeyi anlatıp mesela sen bir tercümansın ve yazdığım her şeyi sadece Türkçe'ye çevireceksin, eğer farklı anlamlara da gelebilen bir cümleyse çeviri 1, çeviri 2 olarak sıralayacaksın gibi komutlarla kendisi tercüman kişiliğine sahiplik kazandırabilirsin. Şu an başka bir yöntem ya da fikir aklıma gelmiyor.

Evet, eğer isterseniz DeepL'in ücretli versiyonunun 1 aylık deneme sürümü var, sanal kart açıp alabilirsiniz. Aylık düzenlenebilir şekilde 20 dosya çevirebilirsiniz ve 20MB'ye kadar da sınır artıyor.
1M karakter sınırı varmış hocam. Böyle bir limiti var. Bir şey diyemem tabii. Haklılar. En azından. Dark souls 2'yi çevirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı