GeForce GTX 1060
Hectopat
Daha fazla
İşte her ikisinde de oluyor. Türkçe yazsam araya tırnak işareti ile İngilizce bir kelime yazsam bana İngilizce cevap veriyor. O yüzden kendi kendime artık düşünüyorum.Gemini Pro kullanıcısıyım, inan bana en iyisi Grok.
Gemini çoğu şeyde atlamalar yapıyor, bir kod veriyorum kodun yarısı olmuyor, bazı önemli yerleri belirtmesem bile siliyor.
Yazım noktalama düzelt diyorum, hata yapmıyor fakat cümlelerin anlamlarını kaybettiriyor.
Bir sohbete uzun süre devam edersen çoğu yapay zeka gibi halüsinasyon görüyor.
Resim oluştur diyorum, kısa sürede oluşturmak için kaliteden kesiyor.
Ama video oluşturmada ve resimdekileri yazıları okumada bayağı iyi.
Evet öyle bir sorunu var, fakat bu ChatGPT'de de oluyor.
Gemini ayarlarında hatırlama diye bir özellik var, ona benimle sadece Türkçe konuş gibi sürekli çalışan bir promt yazabilirsin.
Ne demek hocam, medeni bir şekilde fikir alışverişi yapıyoruz.Valla hocam bilmiyorum ama ben Gemini hiç güzel bulmadım. Türkçe yazmama rağmen kendisi İngilizce yazıyor. Ayrıca çok anlamsız cümle oluşturuyor. Mesela ben yazılım okudum ve onunla ilgili soru sorsam çok anlamsız kelimeler var. O yüzden ben hiç sevemedim Gemini'yi. Bu benim düşüncem bu arada Gemini'yi sevenler şimdi üstüme çökmesin.
O kadar da olduğunu düşünmüyorum.İşte her ikisinde de oluyor. Türkçe yazsam araya tırnak işareti ile İngilizce bir kelime yazsam bana İngilizce cevap veriyor. O yüzden kendi kendime artık düşünüyorum.
Ben GPT 5 thinkingden mutluyum açıkçası, Gemini 2.5 Pro ile benzer performans sergilemekle beraber bazi konularda geciyor, Gemini 2.5 Pro'da cok fazla guncel olmayan bilgi verme problemi var, web aramasi yapmama gibi, ama GPT 5 thinkingde bunu gormedim,
Sevmedigim kisimlarda biride GPT 5 thinking modelinin 192K, duz modelin ise 32K olmasi. 32K context window buyuk bir PDF okumasina bile yetmez.
Eki Görüntüle 2563047
Gemini şu an fotograftada gordugunuz gibi eski bilgiler verebiliyor.
Sohbet linki:
Bildiğim bir soruyu soracaksam ve onun hatasını ben düzelteceksem bana ne?Gemini eski bilgi veriyor, doğru. Bir dizi hakkında soru sorduğumda "henüz 2. sezonu duyurulmadı" dediği çok oldu ama sezon çoktan bitmişti. "yanılıyorsun araştır" dedikten sonra kendisini düzeltti. Yine de Gemini şu an GPT5'ten daha iyi hissettiriyor benim için.
Ama ben profesyonel amaçla kullanmıyorum bu yapay zekaları, günlük hayatta basit sorular sormak için falan kullanıyorum. Yani günlük sıradan kullanıcıyım. Bu kullanıcı profilinde olarak GPT-5'ten memnun değilim. Yoksa profesyonel kullanan insanların GPT-5 daha iyi demeleri garip değil, kullanım amacı ve şekli farklı.
Bildiğim bir soruyu soracaksam ve onun hatasını ben düzelteceksem bana ne?
Zaten var, bende görünüyorlar. Ücretsiz sürümde görünmüyorlardır belki, bilmiyorum.ChatGPT-4o daha iyiydi sanki. ChatGPT-5 geldi tekrardan eski sürümleri geri getirirler mi?
Gemini en iyisi bence de şu sıra bir sıkıntısı var sanırım. Mesajlar düşünme sürecine girmeden hızlı hızlı geliyor. Hızlı yanıt almak güzel ancak alakasız cevaplar vermeye başladı. Pro versiyonu kullanıyorum.