ChatGPT deneyimi sunan açık kaynak yapay zeka önerisi

Mirza1

Hectopat
Merhaba arkadaşlar Local'de internete ihtiyaç duymadan kendi cihazımda kullanabileceğim en azından GPT 3.5 deneyimi sunan ücretsiz bir yapay zeka modeline ihtiyacım var.

Mümkünse Türkçe dil desteği de olsun.

Şimdiden teşekkür ederim.

ChatRTX kullanabilirsin. Yerelde ve birden fazla dil modeliyle çalışabiliyor. Aşağıdan detaylı bilgilere ulaşabilirsin:

RTX 30 veya 40 serisi ekran kartı ve en az 16GB RAM gerektirdiğini de söyleseydiniz hocam.

Bende GTX 1630 4 GB VRAM, 40 GB RAM ve AMD Ryzen 5 5600 işlemci var bu sisteme uygun bir model önerebilir misiniz?

Şu an brooqs/mistral-turkish-v2 modelini kullanıyorum.

Mümkünse sansürsüz ve denetimsiz çalışan ve local olarak indirip kendi cihazımda kullanabileceğim bir model öneriniz var mı?
Llama modeli bu durumda çok fazla sansür uygulamıyor. GPT-4o-mini modeli ile karşılaştırdım.
1731595202119.png

Farklı farklı yapay zeka modellerini denemek için Vercel AI kullanabilirsiniz: AI Playground | Compare top AI models side-by-side

Llama modeli bu durumda çok fazla sansür uygulamıyor. GPT-4o-mini modeli ile karşılaştırdım.
Eki Görüntüle 2352357

Farklı farklı yapay zeka modellerini denemek için vercel AI kullanabilirsiniz: AI Playground | Compare top AI models side-by-side

Verdiğimniz örnek ve site için teşekkür ederim, site gerçekten işimi yaradı buradaki bazı modeller işimi görecektir ama bana tamamen sansürsüz istenilen şeyin illegal veya etik olup olmadığına bakmadan bana cevap veren bir model olsa çok güzel olurdu.

Bende GTX 1630 4 GB VRAM, 40 GB RAM ve AMD Ryzen 5 5600 işlemci var bu sisteme uygun bir model önerebilir misiniz?

Şu an brooqs/mistral-turkish-v2 modelini kullanıyorum.

O sistemde işlemcin büyük ihtimalle ekran kartından daha hızlı çalışacak. Ekran kartı yerine LlamaCPP ile işlemciyi kullanman daha iyi olur.

Ben Ertugrul/Qwen2-VL-7B-Captioner-Relaxed modelini resim captionlamak için kullanıyorum ama Türkçe desteğini hiç test etmedim.
Modele uygun olmayan şeyleri de captionla dediğinde gayet güzel bir şekilde captionluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı