ChatGPT elektrik maliyetini doğru mu hesaplıyor?

Barisbozkurt

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ev sunucusu yapmak için eski bir bilgisayar bakarken eski laptop ve ThinkCentre arasında kaldım. ThinkCentre'lerin ana kartına daha kolay ulaşımım olacağı için eski bir ThinkCentre'de karar kıldım. Lisede fizik derslerinde uyuduğum için maalesef ortalam bir gider hesabı yapamıyorum. Hal böyleyken ChatGPT'ye yaptırdım ancak bunun doğruluğu hakkında çekincelerim var. Acaba doğru mudur şimdiden teşekkürler.
Not: Alacağım ürünün kullanım kılavuzunda yer alan bilgileri ve ChatGPT'nin çıktısını fotoğraf olarak ekliyorum.

1721331719394.png

1721331703948.png

Merhaba. Eğer elektrik faturanız 3 zamanlı sisteme göre geliyorsa adımlar doğru ama işlemleri kontrol etmek gerekli, malum ChatGPT sözelci olduğundan matematikle pek arası yok, sonra da elektriğin kWh'inin güncelde kaç lira olduğuna bakmak lazım. Elektrik faturanız tek zamanlı sisteme göreyse bu kadar uğraşmaya gerek yok, "(laptop'un saatlik elektrik harcaması)24*30(elektriğin kWh maliyeti)" ile işiniz çözülür.

Faturanızın hangi sistemde geldiği ve elektriğin birim fiyatını faturanıza bakarak öğrenmeniz en doğrusu. İnternetteki fiyata kayıp-kaçak bedeli, iletim bedeli vs. dahil olmayabilir.

Bu arada bu hesaplamada; boşta harcanan elektriğin azaldığını, yükte arttığını göz ardı ediyoruz. Muhtemelen faturanıza yansıması hesaplanandan daha düşük olacaktır çoğunlukla boşta olacağı için.

Sondaki resmin de bir anlamı yok maalesef. Kesin bir sonuç için daha detaylı bakmanız gerekebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı