ChatGPT ile ders çalışmak mümkün mü?

Sefaagook

Hectopat
Daha fazla  
Dil sınavım için kelime çalışmam gerekiyor ve ayrı ayrı kaynaklardan yüzlerce hatta binlerce kelime çıkarmak yerine ChatGPT'ye başvurdum. İşin ilginç yanı bazı konularda yanlış bilgi veriyormuş. Yapacaklarım sadece kelime listesi çıkarmak ve gramer çalışmak. Sizce etkili ve sorunsuz olur mu?

Yanlış bilgi vermez demek istediğinizi anlaşılır şekilde söyleyin o size doğru şekilde yapcaktır.
Ödevlerimin pdf lerimin çoğunu kendisi yaptı.
Kesinlikle yanlış bilgiler veriyor, vermez diyerek davranmak hata olur.

Belirttiğiniz kelime listesi için top words listeleri yeterli olmuyor mu hocam?

ChatGPT'nin ders çalışmak için kullanılmasını uygun görmüyorum. Öncelikle ChatGPT ders çalışmak için tasarlanmış bir araç değil. Yani amacı bu değil. En büyük sorunu ise uydurma ve yanlış bilgiler veriyor olması. AI hallucination diye bir olay var. Ders ve iş gibi önemli konularda ChatGPT kullanılacaksa kesinlikle verdiği bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesi şart.

Eğitim için en uygun yol insanlar tarafından hazırlanmış akademik kaynaklardan faydalanmaktır. Kitaplar, dökümanlar, eğitim videoları yardımcı olabilir. Akademik seviye için yaşın küçükse kendi eğitim düzeyine ait müfredat konularına bakabilirsin.

ChatGPT'nin çıktığı günden bu güne kadar yaptığı yanlışların ciddi şekilde azaldığını söyleyebilirim. Sözel konularda daha başarılıdır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı