ChatGPT Plus sonrası yapay zeka önerileri

Yapay zekada ücretli versiyonlarını hiç denemedim ama aktif olarak sürekli ücretsiz olarak kullandım. Araştırma, detaylı sorular ve detaylandırmaya devam etme, kod yazma vs. genel kullanım anlamında sürekli kullandım.
Kod yazmada ücretsiz LLM'ler yeterli gelmiyor onu da çoklu hesap kullanımında veya hakkımın dolmasını bekleyerek aşıyorum.
Harici olarak web tabanlı replit AI kullandım. Kullanımı basit ve gayet iyi ama ücretsiz hakkı çabuk doluyor ve yenilenmiyor.

Kullandıklarım arasından benim deneyimime göre en iyisi Grok ve şu an betada olan 4.1 thinking modelinde biraz daha hızlandırılmış. Genel olarak en beğendiğim bu.

Diğer kullandıklarımda bunlar var ve bunları da bayağı kullandım hatta token yetmediği için farklı hesaplarlada kullandım.

Gemini 3 Pro: Rakiplerine göre iyi ama Grok seviyesinde diyemem.

Claude sonnet 4.5 thinking: Gayet güzel beğeniyorum. Bazen hataları oluyor ve ben düzeltmediğim sürece kendi bildiğini doğru buluyor.
Opus'da 3 adet kullanım hakkı tanıyor. Opus ise Sonnet'e göre daha iyi.

ChatGPT 5.1 thinking: Bu da güzel ama yeterli bulmuyorum. Açıkçası Grok seviyesinde olmayanları yeterli bulmuyorum ama sırf bu yüzden kötü diyemem. Bu da Claude gibi bazen hataları oluyor ve ben düzeltmediğim sürece kendi bildiğini doğru buluyor. Gemini 3 Pro ve Claude 4.5 thinking ile denk diyebilirim sanırım.

DeepSeek: İlk çıktığında çok kullanırdım. Zamanında bazı araştırma ve sormak istediklerimi hep buna sorardım ve diğerlerine göre çok daha iyi cevap verirdi. Şimdi ise kullanmıyorum. Şuan rakiplerine göre zayıf kalıyor.

Daha kullandığım başka yapay zekalarda var ama bu anlattıklarıma kıyasla zayıf kalıyorlar.

Benim GPT'yi bırakalı çok oldu. Gemini kullanıyorum çok uzun süredir. Zamanında para verip 1 yıllık kendim almıştım. İptal etmedim. Çoğu işimi karşılıyor. Kodlama için GitHub Copilot kullanıyorum ve zamanında cursor bedavaydı öğrenciye onu almıştım. Bu ikisi yetiyor kodlama için, içlerinde opus, sonnet falan var. Diğer her şey için Gemini 3 çok iyi, tüm işlerimi hallediyor. Grok çok az kullanıyorum, sosyal medya işleri için bayağı başarılı. Copilot'ta vs de var orada da kullanıyorum.

Her şey kullanım senaryosuna bağlı. İçerik için Grok'u, görsel ve genel şeyler için Gemini'yi, kodlama içinse her zaman Claude'u kullanırdım.

Dün chatgpt ve Geminiye bir şey sordum ve almak istediğim cevabı alamadım.Groka yazayım dedim ve daha net doğru bilgi verdi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı