Merhaba yeniden.
Ben ucuz bir şekilde Google Pro hesabı aldım ama antigravity IDE yazılımında çok uzun süre kullanamadım. Çok fazla istek yaptığımı da söyleyemem, kısa sürede bitti. Gemini'ye durumu sordum ama onun antigravity'den haberi bile yok. Google Cloude'dan bak gibi şeyler söylese de sonuç çözülmüyor. Uzun bir proje oluşturmak çok zor. Özellikle kiro kullanan birisi olarak.
Ama şunu söyleyebilirim.
Daha önce kiro ile oluşturduğum projeyi çok daha modern ve çok daha basit metot ile yazdı. Fakat pili kısa sürede bitince o projeye kiro ile devam ediyorum.
Kiro nasıl bir IDE?
Gmail kullanıyorsun. Sana aylık 500 kontur veriyor. Claude 4 kullanma imkanı var ki en güzel kodu o yazıyor. Chat limiti var. Chat aktarımını bitince bir buton ile yapsan da detayları bilemeyebiliyor. 500 kontur sonrasında 50 daha ekliyor.
Ben de çok fazla Gmail olduğu için bittikçe değişim yapıyorum. Bu 500 kontur aylık diye düşündüm. Günlük mü diye henüz kontrol etmedim ama sonra yapabilirim.
Antigravity oldukça yavaş. Ve kendi modeli yerine Claude ile çok daha güzel sonuçlar alabilirsin.
Temel oluşturma açısından beğendim ama devamı gelmeyince, sıkıştıkça geçiş yapabilirim. Şu an kiro ile devam ediyorum.
Qoder ile Void kullandım ama onlarda çok çabuk bitiyor.
Tamam hiçbiri qursor gibi değil.
R10'da dün bir satış açıldı. Kiro için 4000 kontur idi sanırım hesap satışı başladı. Aylık 500 lira gibi bir şey.
Fakat hangi IDE yazılımını kullanırsan kullan, kod yazma - ux tasarımı vb konularda standart kurallarını baştan oluşturmasını belirt. Zaman zaman bu kuralları güncelle.
Yeni bir modül yazdırma - güncelleme anında cümlene "
... Kurallarımıza uygun şekilde... " diye başla. Aynı şekilde "kod - bağlam vb analizler" için ayrı bir kural dosyası oluşturmasını sağla.
Benim birçok kural dosyam olduğu halde, bir soru - analiz yapmasını istiyorum soruma cevap veriyor aynı anda kodları değiştiriyor. Bu tür işlem hatası yapmamasını söylediğim halde yapıyor. Buna dikkat et.
Belirli aralıklar ile kendin manuel yedeği al. Kendisine yedek almasını belirttiğinde bazen GB larca dosya ekliyor. Nereden buluyor o dosyaları emin değilim. Ya da scripts dizini içine bu tür işlemler için ayrı ayrı yapılar oluşturt. Hangi dizinleri hangi formatda yedekleyeceğinin kurallarını yazdır. Ya manuel ya da ona çalıştırmasını söyle.
Bazı şeyleri senin yaşaman gerek. Bazen başladığın projeyi yaşayarak - sıfırlama gereği duyabilirsin. Çünkü aniden yapamam - bu imkansız dediğine saatler veya ertesi gün bu çok kolay iş deyip 2 dakika içinde kod yazabiliyor.
Şu an kiro bana asker arkadaşı muhabbeti yapıyor.
şu an çok hata yapıyorum yarın devam edelimgibi mesajlar verdiği de olabiliyor. Garip ama gerçek.
Projenin tam mantığını - aşamalarını anlatabilirsen, güzel işler çıkarıyor.