ChatGPT şehrimi nereden bildi?

hakanbal0

Zeptopat
Az önce bilgisayar önerisi hakkında soru sordum ve Bursa'da önerebileceği mağazaları tarif etti. Hiçbir konum izni olmamasına rağmen ve önemlisi araştırma yapmadan sohbet içinde söyledi. "Nereden bildin?" deyince de "Endişelenme, tesadüf oldu, verilerine erişemem." dedi.
Sohbet geçmişim yoktu zaten web sitesi üzerinden oturum açmadan konuştum yani bir veriye sahip değildi.

Son düzenleme:
Hocam mesela Türk Telekon internet hız testine girince nasıl lokasyonunuzu kendiliğinden biliyorsa ve ona göre test için size server seçenekleri sunuyorsa, ChatGPT de biliyordur. Sonuçta herkesin IP'si her internete bağlandığında otomatik değişse de o sırada hangi şehirde olduğunuzun bilgisini bulundururlar. Bu tam olarka adres değil sadece genel bir şehir bilgisi olarak çıkar. Büyük ihtimalle internet server'ınız Bursa'da olduğu için kolaylıkla bilmiştir. Size gidip şimdi Los Angeles Mikro Center adresi vermesini de beklemezsiniz :D

Sorun o değil mi?

ChatGPT ne demiş sana? Erişemem demiş, daha sen neyi evhamladın onu anlamadım.
Her söylenen cevaba yok o olamaz bu olamaz demişsin. Ne bekliyorsun anlamadım.
Evet ChatGPT konumuna gizli ağdan gizli şifreli servisle erişiyor, tatmin oldun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce bilgisayar önerisi hakkında soru sordum ve Bursa'da önerebileceği mağazaları tarif etti. Hiçbir konum izni olmamasına rağmen ve önemlisi araştırma yapmadan sohbet içinde söyledi. "Nereden bildin?" deyince de "Endişelenme, tesadüf oldu, verilerine erişemem." dedi.
Önceki konuşmaları aklında tutuyor ve bazen mantık yürüterek anlayabiliyor.
Hatta birşeyler çizdirirken bazen kafasına göre önceki konuşmalardan şeyler bile ekleyebiliyor.

Sen böyle boş verirsen ChatGPT soy ağacına da bakar yakında.
Bu kadar şaşıracak ya da korkmanızı gerektirecek bir sorun yok. Özelleştirilmiş cevaplar vermek ChatGPT'nin olayı. Instagram'da bile İstanbul'dayken istanbul firmaları, İzmir'deyken İzmir firmalarının reklamları çıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı