ChatGPT vs DeepSeek

ChatGPT kesinlikle daha iyi sonuç veriyor. Sosyal medyada övenler para mı almış anlamıyorum.

Bir matematik sorusu sordum chatgpt yanlış cevap verdi ama mantık kurup bir sonuca ulaşıyor en azından.
Deepseek tam 51 deneme yanılma yaptı, a yerine 1 veriyor olmuyor 2 veriyor olmuyor bunu tam 51 kez tekrar etti, kendini durdurmuyor bir sebeple.

Bunu en iyi kendin karar versin. Deepseek aç ve ChatGPT'yi. Yaptığın iş hakkında her iki tarafa soru sor. 1 hafta kullan o şekilde. Sana tutarlı sonuç hangisi veriyor veya seni hangisi daha iyi yönlendiriyorsa ondan devam et. Günlük sorularla / matematiksel sorular arasında fark var. Yazılımla uğraşıyorsundur o zaman farkı anlarsın. Ya da benzer teknik işlerle uğraşıyorsun o zaman anlarsın ama sen gidip de bana fitness programı yaz ya da günümü planla vs. tarzı daha basit işlemler için soruyorsan bunu her iki ücretsiz sürümde benzer şekilde cevaplar. İnsanların kaçırdığı en büyük olay bu. Neyse bana gelelim. Ben GPT daha çok seviyorum. İngilizce konuşuyoruz, görsel atıyorum yorumlamasını istiyorum. Yaptığım işte içerik bilgisi istiyorum teknik detayı daha iyi verdiğini görüyorum ve en önemlisi Memory cache sana göre şekilleniyor ve paralı sürümde limit yok. Kısacası nasıl eğitirsem cevaplar ona göre geliyor. Deepseek bu tarafı gelişirse neden olmasın yoksa 20 dolar verme meraklısı değilim.

Kesinlik belirtmek biraz zor. Blender ve maya için eklenti yazdırıyorum. Birisi eklentiyi istediğim gibi yazıyor UI hatalı, diğeri eklentiyi istediğime yakın yazıyor UI tam olarak istediğim gibi oluyor. Bu işten para kazanıyorsam üyelik ücretine bakmam claude veya GPT ile devam ederim. Evde kendi kendime takılıyorsam, keyfi işler için kullanıyorsam deepseek veya grok yeterince iyi.

ChatGPT internetden bilgi alıyor, deepsek hem internetden alıyor hem de deepseek insan gibi düşünebilme sonuca daha hızlı varma ve sonuca nasıl ilerleyebileceğini istediğin şekilde anlatabiliyor ve bunu bireysel yapıyor.
Ancak chat GPT daha fazla veri içeriyor.
GPT o1ve o3'de dusunuyor.

Deepseek'in veri çaldığı konusunda endişeler var ve cevaplarında %100 şeffaf degil. Uygurlari veya Tiananmeni sormayi deneyin bi.
Evet, sansur var ve sansur model seviyesinde. Gizlilik konusunda ise; model opensource. Eger varsa paraniz, herhangi bir cloud computing servisi kiralayip, modeli orada calistirabilirsiniz. AWS'ye gelmisti sanirim en son.

Son düzenleme:
GPT o1ve o3'te dusunuyor.

Evet, sansur var ve sansur model seviyesinde. Gizlilik konusunda ise; model opensource. Eger varsa paraniz, herhangi bir Cloud computing servisi kiralayip, modeli orada calistirabilirsiniz. AWS'ye gelmisti sanirim en son.

Paralı diye biliyorum yanlışım varsa kusura bakmayın :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı