ChatGPT'nin soruma verdiği uydurma cevaplar

chaturanga

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
ChatGPT'ye sorduğum bir soru ve aldığım cevap. Cevaptaki bilgilerin hemen hemen tamamı yanlış, nasıl uyduruyor merak ettim :) acaba paralel evrende 2021-2022'de BJK şampiyon Trabzonspor ikinci mi oldu? Djaniny gol kralı oldu ve onu sorloth mu takip ediyordu :)

Dosya Ekleri

• chatgtp.jpg
    chatgtp.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 198
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük oranda doğru ve tutarlı cevap veriyor, hatta kaynak isterseniz aradığı kaynakları da yazıyor. Baktığı kaynaklar yanlışsa yanlış yapması normal. Yüksek ihtimalle yanlış falan dersen yeni kaynak aramaya geçer.

Matematikte kötü sadece. Logaritma falan sormuştum, baya sacmalamisti. İlerde daha da güçlenecektir kanaatimce.

Büyük oranda doğru ve tutarlı cevap veriyor, hatta kaynak isterseniz aradığı kaynakları da yazıyor. Baktığı kaynaklar yanlışsa yanlış yapması normal. Yüksek ihtimalle yanlış falan dersen yeni kaynak aramaya geçer.

Matematikte kötü sadece. Logaritma falan sormuştum, baya sacmalamisti. İlerde daha da güçlenecektir kanaatimce.

Bilgiye dayalı soruları tabi ki doğru şekilde cevaplaması beklenen bir şey. Ancak yorum yapması istendiğinde bir AI olarak yorum yapamayacağını öncelikle belirtip sonra da nereden aldığı belli olmayan bilgilerle döşüyor. Daha çok yol alması lazım.

Şu anda bende şöyle bir izlenim uyandırdı (başka sorularda sordum aldığım cevaplara dayanarak söylüyorum) benim 15-20 dk araştırarak internette zaten bulabileceğim bilgileri çok hızlı şekilde bulup ekrana getirebilmesi dışında bir işe yaramıyor.

Örneğin yukarıda sorduğum soruya şu şekilde cevap vermesini beklerdim, Trabzonspor'un şampiyon olduğu 2021-22 sezonunun ne kadar değerli olduğunu geçmiş sezonlardaki puan durumlarıyla kıyaslayarak görmesi ve bundan bahsetmesini beklerdim. Ama bunun yerine tamamen yanlış bilgiler verdi ilginç yani...

ChatGPT'ye sorduğum bir soru ve aldığım cevap. Cevaptaki bilgilerin hemen hemen tamamı yanlış, nasıl uyduruyor merak ettim :) acaba paralel evrende 2021-2022'de BJK şampiyon Trabzonspor ikinci mi oldu? Djaniny gol kralı oldu ve onu sorloth mu takip ediyordu :)

Bilgileri 2020 ve öncesinden falan geliyor diye duymuştum, en azından bedava hali galiba. Öyle ise ondan olabilir belki.

Yanlış söylüyorsun, tekrar bak dersen başka kaynaklardan bakıp özür dileyecektir. Bende öyle olmuştu fotosentez ile ilgili bir şey sormuştum.

Yanlış söylüyorsun, tekrar bak dersen başka kaynaklardan bakıp özür dileyecektir. Bende öyle olmuştu fotosentez ile ilgili bir şey sormuştum.
Benim makale araştırmamda kısaca şu makaleye bak dediğimde, 100 kez başka makaleyi söyledi. Adını aratmama rağmen bunu yaptı, bazen tuhaf çalışıyor yani yanlış söylemekten olmuyor hep.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı