Cheat Engine ban sebebi mi?

Ali Tolga

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2020
Mesajlar
322
Yer
Skellige
Diyelim ki GTA 5'de Cheat Engine kullandım, peki bilgisayarımda yüklü olan diğer oyunlarda kullanmasam bile ban yer miyim? Mesela R6, CS, BF1 gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır diğer oyunlarda ban yemezsiniz. Cheat Engine ile Online bir oyunu etkileyecek şekilde hile yaparsanız, örneğin GTA 5 Online modunda para hilesi vs gibi, o oyundan ban yeme riskiniz var.
 
Anti-hile sistemleri kafalarına göre yasaklama vermez. VAC sistemi mesela geliştiricinin veritabanına tanımladığı hileleri yasaklıyor. Cheat Engine ile CS'de yasaklama alabilmeniz için öncelikle bu yazılımı oyuna enjekte etmeniz gerekir. Bununla kalmayıp VAC korumalı sunuculara bağlanmalısınız.

Yani, Cheat Engine'i GTA'da kullanmayla CS'den yasaklama alma ihtimaliniz yok. Eğer arka planda açık unutursanız VAC hatası alırsınız. Oyuna enjekte eder ve korumalı sunuculara bağlanırsanız o zaman VAC tetiklenir, akabinde de yasaklanırsınız.
 
Yani ben kullanmadım ama GTA gibi oyunlar oyuncuları hile yapmaya teşvik ediyor mesela shark veya megaladon kartları gibi oyun dışı eklentiler bildiğiniz gibi Steam dolara geçince inanılmaz bir şekilde pahalandı. Bu da oyuncuları hileye teşvik etmesini sağladı. Ban yeme ihtimali var ama ban yersen bu seninde olmak üzere bir bakımda Rockstar'ın suçu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı