Chia coin aynı anda 2 bilgisayardan plot işlemi yapılabilir mi?

Karulman

Kilopat
Katılım
18 Temmuz 2015
Mesajlar
220
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Aslında sormak istediğim soru benim için anlatması biraz karmaşık o yüzden sırayla ilerleyeceğim.
Son 2 haftadır takip ettiğim chia coin için bir maden sistemi toplamaya karar vermiştim ve tüm parçaların siparişini yaptım. Sistemi aşağıya yazıyorum.
Chia plotting sistemi:
AMD Ryzen 9 5900X işlemci.
32 GB Corsair Vengeance 2400 MHz RAM.
120GB James Donkey SSD ( Windows kurulumu için )
2 adet 1 TB Samsung 970 Pro.
ASUS Prime X570-P anakart.
550W Corsair cv 550 güç kaynağı.
72 TB Seagate HDD.
970 Pro tercih etmemin sebebi mlc tipi yongaya sahip olmalarıydı. Malum chia plotting işlemi haftalar hatta aylar alıyor. Onlarca TB veriyi yazarken hızını koruyabilecek bir SSD tercih etmek istemiştim. Ve aynı zamanda amacım bu sistem ile aynı anda 8 paralel plot oluşturmaktı. 2 TB SSD'nin 8 plota paralel halde yeterli olacağını hesapladım fakat 970 Pro'nun 2TB modeli olmadığı için 2 adet 1TB tercih ettim. Anakartımıda 2 adet M.2 slotu olan bir model seçtim. Amacım iki SSD'yi RAID 0 konfigürasyonunda çalıştırmaktı.
Şimdi soracağım sorudan önce kişisel bilgisayarımında özelliklerini yazmak isterim.
Kişisel bilgisayar:
AMD Ryzen 7 3700X işlemci.
16 GB Corsair Vengeance 3200 MHz RAM.
SSD yok ( 120 GB Windows kurulumu için var sadece )
ASUS Prime B350M-A anakart.
650W PSU.
2TB HDD Seagate.
Chia plotting sistemimin parçalarının siparişlerini verdikten sonra fark ettim ki ana bilgisayarımın anakartında 1 adet 2280 M.2 desteği varmış. Yani 1 adet SSD'yi ana bilgisayarıma takabilir ve plot başı 4 GB RAM vererek 4 paralel plot oluşturabilirim. Bu benim için sürpriz ve çok güzel bir haber oldu çünkü artık plot başı 4 GB RAM vererek 3 paralel plot ana bilgisayarımda da yapabilirim. Şimdi soruma geliyorum. 2 farklı bilgisayardaki plotting işlemi aynı chia cüzdanında gözükür mü?

chia4.PNG


Yani demek istediğim kırmızı ile işaretli alanda iki bilgisayarda ayrı sonuçlar olur mu? Teşekkür ederim. Ayrıca HDD'ler nas tipidir yani ana bilgisayarıma HDD'lerden birkaç tanesini takıp uzaktan chia plot bilgisayarıma bağlarsam o hard diskleri ana bilgisarımla plot edip doldurma alternatifimde var mı?

Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrı ayrı iki bilgisayarla da yapabilirsiniz fakat bir bilgisayarlar plot işlemini, diğer bilgisayarla da farm işlemini yapılması tavsiye ediliyor. Plotları oluşturup taşıyabiliyorsunuz fakat çoğu zaman diğer bilgisayarda onay hatası veriyor. Bence denemeye değmez.
 
Bende aynı soruyu merak ediyorum kesin bir cevap verebilecek var mı? 1 plot 1 farmı stabil çalıştırabilir miyiz?
 
Arkadaşlar merhaba, benim bilgisayarımda sanırsam bir problem var yaklaşık olarak 3 haftadır plotlama işlemi yapıyorum ama hepsinde hata vermiş sonradan anladım misal bende maden özeti kısmında arkadaşın paylaşmış olduğu görseldeki gibi görünmüyor bu konuda yardımcı olacak var mı?
 
Aynı seed ile cüzdan kurarsın 2 değil 1 milyon farklı bilgisayarda bile plot oluşturursun. Farklı seed ile cüzdan açmış olsan bile farmer key ile yine plotu oluşturursun.

Neyse kafa karıştırmamak adına aynı seed ile oluşturduğun cüzdanla her hangi bir bilgisayarda oluşturduğun plotlar Aynı seed ile açılmış cüzdan hangi bilgisayarda olursa olsun o plotları görür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı