Chia Coin kazarak kazanç sağlanabilir mi?

Emooom

Hectopat
Katılım
11 Aralık 2020
Mesajlar
1.031
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu an evde 4 TB HDD var ve ben bunlarla chia kazmak istiyorum. Laptopa bu hard diskleri nasıl bağlayabilirim veya yeni bir sistem toplamam gerekir mi?
İnternet kafelerde veya ikinci el olarak satın alacağım eğer benim adıma karlı olursa parça parça 20 TB kadar çıkabilirim.
 
10 TB'lık HDD ile şuan Hpool'dan elde edeceğiniz kazanç takriben 200-20 dolar bandındadır. Bu rakam 2 hafta önce 2 katına yakındı. Bundan bir ay sonra da belki yarıya düşecek...(Siz sistemi kurana kadar belki %25'e düşecek...) Eğer borca girerek bir sistem kurup 20 TB'lık plot hazırlayacaksınız amorti süreniz bir yılın üzerinde olacaktır. Bu süre birkaç ay içerisinde iki-üç katına çıkabilir. hacim azalmaz ancak chia coinin piyasa değeri yükselirse kazancınız bir miktar artacaktır. Tabi bu da hesaplanabilir bir risk değil. Bence zaman ve para hesabını çok iyi yapın. Ayrıca yazılımdan anlıyorsanız (sanal) cloud storage ve dedicate storage üzerinden farklı planlamalar yapabilirsiniz. Dediğim gibi bunun için de en azından python'a hakim olmanız gerekiyor.
 
Ağ inanılmaz derecede büyüyor. 4TB ile başlamak kazanç sağlamayabilir.
Hdd / ssd fiyatları her yerde yükseldi. Özellikle de m2/ssd 1tb ve üzeri kapasiteye sahip olanlar, bir de 4 tb ve üzeri kapasiteye sahip olanlar. Bazı ülkelerde fiyatlar bir nebze geri çekilmiş olsa da yine de normalin üzerinde seyretmektedir.
Özellikle bizim gibi parası usd karşısında kat be kat düşük ülkelerde fiyatlar tavan yapmış durumda. Dolayısıyla farming olayında geri kalmaktayız.
Basit bir anlatımla, biz 8 tb bir mekanik diski 3500 birim ile alırken Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da 350-400 birime almaktadırlar. Biz 5-10 tb nin ne kazandıracağını hesaplarken 132 tb ve üzeri ile yapmaktadırlar. Havuzun kapasitesi arttıkça da dolayısıyla zorluk da artıyor. Bu da kapasite bazında kazancı düşürüyor. Daha bundan bir ay önce zorluk 120 küsürlerde idi.

Şimdi herkesin aklında olan bir soru var, o da şu; xch gibi dijital madencilik ile elde edilebilinicek başka bir coin çıkacak mı? Çıkarsa eğer hdd fiyatları ne durumda olur?
Herkese kolay gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı