Chia Coin Madenciliği

HDD kullanarak bu kadar paralel plotting muhtemelen tamamlanmaz, SSD üzerinde Temp dizini göstersen bile bu kadar sayıda plotting eş zamanlı zor.

4 TB'a yakın plot var diskimde devam eden ayda 1 CHIA falan gelir gibi görünüyor. Öyle 1-2 tane plot ile coin kazanacağım hayaliniz varsa yeniden düşünün.
Niye kazanılmasın?
Mining bile 1 kart ile yapılıp geçenlerde 90TL günlük kazanç veriyordu RX 5600XT.
 
Aslında bunun adı mining değil farming. Ne kadar kazandırıyor kısmı biraz sıkıntılı kısım aslında; Bugün 10 TB full plot farming yapan bir HDD yaklaşık 50-55 günde bir blok buluyor ve bir blok 2 chia coin veriyor, bir chia coin bugün 650-700 dolar denebilir. Fakat bundan 3 ay sonra aynı blok çözümü için 6 ay farming yapılması gerekir. Her geçen gün kazanç çok şiddeti düşüyor, 1 yıl baz alindiginda ilk 3 aylık kazancı kalan 9 ayda yakalayamama şansınız çok yüksek chia coin fiyatı anormal değer kazanmadigi sürece.
3 ay sonra blok bulmak için 6 ay gerekebilir demişsiniz. Daha bir ay olmadan 10 tb'ın tahmini kazanma süresi 7 aya çıkmış durumda. O hesaplama aracına kanıp büyük masraflar yapanlara geçmiş olsun. İlk gün 10 tb ile farming yaparak başlayan birinin kazandığını bugün 1000 tb ile başlayan biri elde edemez. (1000 TB'ın hazırlanma süresi de dahil edildiğinde.)
 
Selam arkadaşlar benim ciha programında süreci devam eden ya da kuyruğa giren plot silme tuşu aktif değil nasıl aktif edebilirim?
Chia'da ayrı ayrı 500GB olarak toplam 1TB diskim var.
Tek şekildemi 1 olması gerekiyor benim ki gibi olmuyor mu?
oluyor aslında ama geçici dosyan m.2 ssd yapıp hedef dosyanıda 2 ayrı hdd seçebilirsin
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı