Chipset arızası olan ekran kartını tamir ettirmek

Gökhan Şenak

Kilopat
Katılım
20 Nisan 2015
Mesajlar
750
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Arkadaşlar teknik takip YouTube kanalı olan Ensa Bilgisayar'a geçen ay ekran kartımı gönderdim.
Dün itibari ile dönüş yaptılar ve ekran kartımın 2 adet RAM değişiminin yapılacağını söylediler. Bugün aradığımda ise kartımın iade olacağını söylediler.

Gerekçe olarak da chipset arızası var ve biz bunu yapamıyoruz dediler. Şu an gerçekten moral olarak çok kötü durumdayım. Böylesi yokluk bir dönemde başıma böyle bir olayın gelmesi canımı çok sıktı. Ekran kartımı göndermeden önce içini açıp fotoğraflar çekmiştim.
Ekran kartımı göndermeden önce bir kaç saniye de olsa masaüstüne kadar geliyor idi, tekrar geldiğinde kontrol edeceğim ve içine bakacağım.

Bir arkadaşın önerisi üzerine Kant Bilgisayar diye bir yeri buldum, oraya göndermeyi düşünüyorum.
EVGA teknik servisini aradığımda biz tamir işi yapmıyoruz, birebir değişim yapıyoruz dediler.

Böylesi zor bir zamanda ne yapmalıyım arkadaşlar? Lütfen yardımcı olun.
Kalp hastası olduğum için işlerimi de evimden hallediyordum, 1 seneyi geçkindir evdeydim.
Şimdilik komşumun kullanmadığı GTX 1050 ekran kartı ile idare ediyorum ama onu da iade edeceğim yakın zamanda.
Ah bu madenciler canımıza okudu be....
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun hocam. Chipset değişimi maliyetli olabilir. Dediğiniz yere gönderip baktırın. Duruma göre hareket edin. Maalesef bu aralar piyasa bozuk. Kart bulmak zor. Fiyatlar uçuk.
 
Ah şu madenciler, karaborsacılar ya yemin ediyorum yıllarca pc hayali kurdum parasına göre üst düzey tam almak içni fırsatım oldu pc gerekiyordu render işlerim için 4100 TL para ile gidip ancak 1660 ti alabildim. Normalde o paraya 2070 Super, 3060 Ti almam gerekirken.
 
Reballing geçici bir çözüm yolu olur. Ne zaman bozulacağı belli olmaz.
 
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bilgisayar ile uğraşmaktan artık ben bıktım. Sürekli donanım yükselt oyunlar da ayar yap onu yap bunu yap kafayı yedim. İşimi görecek idare edecek bir tane laptop alacağım. Bu bilgisayarı da bir xbox series x veya playstation 5 ile takas edeceğim. Alan kişi ekran kartını yaptırır kullanır şuan ona masraf yapacak param maalesef yok.
 

Geri
Yukarı