Chipset Kodları Ne İfade Ediyor?

Ahmet___58

Kilopat
Kardeşimin eski bir bilgisayarı var, yaklaşık 2 yıldırda benim evin mahseninde duruyor, bugün boşluktan bir bakayım ele gelecek bir şeyse onarayım dedim. Açılmıyor ve güçte hiçbir tepki vermiyor olması. Compaq Presario CQ61-430ER

Tamamen söktükten sonra ENE Entegre devrenin yandığını fark ettim, bir başka deyişle chipset yongasının yandığını. Açıkçası bu konuda çok ileri düzey bilgi sahibi değilim sadece hobi olarak bu işlerle uğraşıyorum, biraz elektrik-elektronik bilgim var.

Bilmek istediğim şu aşağıda her satırdaki kodlar neyi ifade etmekte yeni devre takacağım 2. ve 3. sıradaki kodlar aynı olmak zorunda mı? Söktüğümün özellikleri aşağıdaki gibi.
  • ENE
  • KB926QF D3
  • HH-N58QF
  • AC-10396
kb926qf-d3-500x500.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için teşekkür ederim, devreyi söktüm yenisiyle değişeceğim.
Bacakların birbiriyle temasta olmamasına dikkat edin. İsterseniz süper I/O'nun en garanti ve en basit şekilde değiştirme videosunu size atabilirim. Çünkü 3 farklı şekilde süper I/O değişimi gerçekleştirilebiliyor.

Size zahmet paylaşın lütfen.

İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum.
Rica ederim buyrun. Video'yu üstadım olan Ferhat Bilal Korkmaz paylaşmıştır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı