CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "6 lider adayımız sizsiniz derse elbette aday olurum"

Mansur lavaş? Biz zaten ülkeyi yönetsin diye getireceğiz başa. Milletle oturup sohbet etsin diye değil.
Bu mesajı okuduktan sonra senin de oy kullanan belli kişiyi destekleyen koyunlardan farkın kalmadı gözümde. Aynen kardeşim sohbet etmekten bahsediyordum ben de. Alacaksınız çayı karşılıklı havadan sudan konuşacaksanız, 2’de zeybek oynarsınız sonra karar verirsiniz bundan başkan olur mu olmaz mı diye.

Be yosun bağlamış kullanıcı, adamın cumhurbaşkanlığıyla, ülke yönetmekle alakalı konuşması yok diyorum. Nasıl yönetir, nasıl politika izler belli değil diyorum. Ulkucu asıllı diyorum. Basa geçince ne yapacak, ne edecek hedefleri belli değil diyorum. Adam kim onu bile bilmiyoruz diyorum. Belediye yönetmekle ülke yönetmek aynı mı senin gözünde? Belediye meclisindekileri susturduğu gibi TBMM’deki vekilleri de mi susturacak?
 
İmamoğlunun adaylık ihtimali kalktı hala neyi konuşuluyor anlamıyorum.
Mesela aday oldu ve seçime 2 ay kala YSK yasakladı. Bu durumda muhalefet adaysız kalacak. Listeye yeni birini sokmakta mümkün değil, yani İmamoğlunun artık aday olma ihtimali yok.
Bizzat 1-2 gün önce YSK başkanı mı ne öyle bir adam çıktı o durumda mazbata alamaz, seçime giremez vs. açıklamalar yaptı.

Yavaşın aday olması durumunda hem HDP kendi adayını ortaya çıkaracak ve bu sebeple ciddi oy kaybedilecek. Şuan altılı masa zar zor 50 alıyordur zaten. (Tahminim 45-50 arası) Hem de gördüğüm kadarıyla Yavaş bir siyasetçinin sahip olması gereken laf cambazlığına sahip değil. Zor bir soru sorulduğunda lafı döndüremez zortlar diye tahmin ediyorum. Reis sahada perişan edebilir. Yavaşın seçim sürecini iyi götüreceğini düşünmüyorum. Kampanya performansı iyi olmayacaktır. Şuan bazılarınıza politikaya karışmayıp işini yaptığı için iyi gelebilir ama aday olduğunda Kürt meselesinden tutun diğer bütün meselelere dair uzun uzun konuşması gerekecek.

Bu sebeplerden ya Kılıçdaroğlu ya da başka birisi aday olmalı. Geçmişte Kılıçdaroğlunun bilmem kaç seçim kaybetmesine gelirsek o zaman başka birisi olsa yine kaybedilecekti. Milletin cebinde para olduğu için akp'yi desteklediler.
 
Bilmem kaç senedir koltukta oturmaya doyamadılar, bu insanların halk için çalışacağına kimsenin inancı yok.
Halkın siyasi taleplerinin olmamasını fırsat bilip kendi çıkarları uğruna hareket eden bir avuç beceriksiz bunlar. Ayrıca Enes Kara gibi, Ali İsmail Korkmaz gibi isimlerin arkasında durmaya cesaret edemeyen insanlar bizim de hakkımızı savunamaz.
 
Gerçek lider kazanamayacagi savaşa girmez :D
Doğru zamanda doğru yerde hamle yapıyor.
Daha önce siyasette yer almak istediği için aday olmadı. Bir önceki seçimde partide oylama yaptılar ve İnce öne çıktı.
Şimdi emeklilik zamanı geldiği için aday olmak istiyor. Bence doğru yapıyor. Ama ittifak kabul eder mi, bilemem.
 
Halkın siyasi taleplerinin olmamasını fırsat bilip kendi çıkarları uğruna hareket eden bir avuç beceriksiz bunlar.
Halkın tek derdi bir şeyler almak ve alt neslini iyi yetiştirmek, dediğin gibi siyasetçiler başarısız.
Ayrıca Enes Kara gibi, Ali İsmail Korkmaz gibi isimlerin arkasında durmaya cesaret edemeyen insanlar bizim de hakkımızı savunamaz.
Onların kim olduğunu ben de bilmiyorum ama muhattap olunması gereken kişi de değilim.
 
downloadfile-1.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı