CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Jahrein'e 200.000 TL'lik tazminat davası açtı

Cumhurbaşkanına hakareti kaldıracağım diyen adamın bu davayı açması hiç bir türlü onu haklı çıkarmaz. Yanlış karar, üstüne "leblebi kafalı" nasıl hakaret? Hakim bey bu adam bana leblebi kafalı dedi, alındım.

Hocam hakaret olup olmadığına yargıtay karar verir. Eğer yargıtay bunu hakaret olarak görürse o zaman birisine bunu söylemek hakarete girer artık. Örneğin, (herhangi birisine karşı bir söylemim yok) Allah belanı versin , terbiyesiz, dinsiz/imansız, lan gibi kelimeler hakaret sayılmıyor. Fakat geriz*kalı, m*l vb. hakaret suçuna giriyor. Yani bunun kesin bir hakaret olup olmayacağına yargıtay karar verir. Yarın öbür gün hakaret sayılan bir şey hakaret sayılmamaya veya sayılmayan bir sözcük de sayılmaya başlayabilir.

Bu olayda ben tarafsız kalıp oturup izleyeceğim.

Ahmet'i sevmiyorum. Kendisi zaten "eleştiri" adı altında millete hakaret edip duruyor. Kendisine de en ufak laf edilince hemen dava açıyor. Mesela ben adama "Bence kötü birisi." desem evime 1 gün sonra 1 Milyon Dolarlık tazminat davası gelir. Öyle saçma davalar açan birisi.

Bir yandan "CB'ye hakaret suçunu kaldıracağım." diyen birisi KK. Cumhurbaşkanı değil falan diye saçmalamayın. Cumhurbaşkanı değilken bunu yapan adam Cumhurbaşkanı olunca çok daha kötüsünü bile yapar. Yasalara göre KK'nın dava açması doğru olsa da verdiği sözü sorgulatıyor bana.

İki tarafı da desteklemiyorum ben. Davayı da muhtemelen KK kazanacak.

Şu anda başımızda olan şeylerden şikayet edip bunu değiştirmek istiyoruz. Değiştirmek istediğimiz kişiler de aynısını yapıyor ama bizim milletimiz sırf yapılan kişiyi sevmediği için yapılan hareketi doğru buluyor.

Bu olayda dava açılan kişinin Jahrein olması önemli değil. Bu sokaktaki bir Ahmet de olabilirdi. Olay burada seçim öncesi "rahat rahat tweet atacaksınız gençler" deyip seçim bittikten hemen sonra bunun tam aksi bir harekete başvurmaktır. Zamanında karikatür çalışmalarında her türlü hayvana benzetilen bir şahsa bu eleştiridir diyen birisinin "leblebi" lafına alınması da ayrı bir garip.

Bu konuda da gördüğüm üzere bizim için hala tek önemli şeyin isim olduğunu gördüm. Bu dava Jahrein'e değil de sizin desteklediğiniz birine açılsa tepkiniz nasıl olurdu merak ediyorum. En çok da bu konudan dolayı böyle olduğumuzu düşünüyorum zaten.

Bu olayla Jahrein'in kendisine denilen şeylere dava açmasının bir alakası yok. Jahrein'in "bana istediğinizi diyebilirsiniz, rahat olun" diye bir açıklaması yok. Fakat Kılıçlaroğlu'nun seçim öncesi onlarca kez böyle söylemleri var. Demek ki siz dediğini yapmayan siyasileri çok seviyorsunuz. Değişim istiyorsunuz ama değiştireceğiniz kişinin de aynı şeyin laciverti olduğunu görmüyorsunuz.

Hocam aynı şey mi cumhurbaşkanlığı hakareti ile bu? Benim görüşüm şu; onun bana istediğiniz gibi sövebilirsiniz dediğini sanmıyorum, cumhurbaşkanına çifte standart uygulatmayacak diye anlamıştım.

Yayıncı arkadaş da kendisine dava açılmasını hakediyor bence. Yorum yapmayacağım, sonra bulur bana da dava açar Ahmet.

@Nizel G bu alıntıyı okuyun. Daha da bir şey demeyeceğim, aynı şeyi bin kere tekrarladık ya. Israrla anlamak istemiyorsunuz. Ayrıca Jahrein, bu davayı insan hakları mahkemesine taşıyacağını söylemişti. İnsan hakları mahkemesine taşırsa muhtemelen haklı çıkar, Kılıçdaroğlu'nun bu davayı kazanabileceğini sanmıyorum ve aynı şeyleri bin kere tekrarlatmaktan ziyade lütfen konu içerisindeki yorumları okuyun ve yorumunuzu da öyle yapın. Sırf Jahrein'i sevmiyorsunuz diye olayı çarpıtmaya çalışıyorsunuz. Tarafsız bakın şu olaya.

Alıntıladığınız mesajı okuyarak yazmıştım. Cumhurbaşkanlığına hakareti kaldıracağım demişti, şahısa hakareti değil. Düz mantık düşünmezsek farklı şeyler, ancak ucu açık olan şey bunun nasıl ayrıştırılacağı.

Sıkıyorsa o dava rakamını RTE'ye açsın.

Ahmet'den kazanacağına inanıyor ama iyi savunma yaparsa Ahmet üstüne karşı dava ile güzel verir cevabını. Ve dediği gibi itham edilen hastalığın olmadığını isbat etmesi de gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…