Çözüldü Chrome açınca STATUS_ACCESS_VIOLATION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

animloss

Kilopat
Makaleler
2
RAM
CORSAIR 8GB Vengeance 2400MHz - Corsair DDR4 8GB Vengeance 3000MHz
SSD veya HDD modeli
SanDisk SDSSDA-240G-G26 SSD PLUS
Ekran kartı
GIGABYTE RX 580 GAMING 4GB DDR5
Anakart
Asus PRIME-A320M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 1500X 18MB
Merhaba,
Chrome'u açtıktan sonra bilgisayarımda kasmalar ve mavi ekran hataları alıyorum. Bazen mavi ekran da vermiyor, direkt olarak PC kilitleniyor ve kendini resetliyor. Yazılımsal mı yoksa donanımsal bir sorun mu? Ona göre temiz kurulum yapacağım veya bilgisayarcıya götüreceğim. Bilgisayarı genelde kardeşlerim kullanıyor. Virüs yüklediklerini veya sistem dosyalarını karıştırdıklarını düşünüyorum.

Ayrıca Chrome kullanırken de sekme bir anda gidiyor ve STATUS_ACCESS_VIOLATION hatası alıyorum.

Minidump:
@xxMFIxx

Son düzenleme:
Çözüm
Memtest86 sonucum:
Eki Görüntüle 1643041

Eve geçince deneyeceğim hocam ama dediğim gibi hard diskten olduğunu sanmıyorum ben de. Sadece donma esnasında hard diskten ses geliyordu ve yazma hızının düşük olması beni şüphelendiriyordu. Test yaptıktan sonra hard diskte bir sorun olmadığını görüyorum. MHz'yi düşürdükten sonra belleklerin de sorun yaşamadığı görünür gibi. Sanırım bellek uyuşmazlıktan kaynaklanan bir sorun.

Evet belleklerinizde donanımsal arıza yok. Ancak uyumsuz olduğu için size kullandırmıyor. Aynı MHz ile denediğinizde de sonuç yine mavi ekran mı? Eğer öyleyse bildirin. Muhtemelen birebir aynı RAM'leriniz olmadıkça sorun çıkmaya devam edecektir. Unutmayın 2 RAM'de 2400'de çalışsın. Ya da 2 RAM'de 2133'te, siz seçin.
Doğru mu anladım. Cihaz listenizde bir RAM'inizi 2400 de diğer RAM'inizi 3000 Mhz yazmışsınız. Bu şekilde mi çalıştırıyorsunuz? Eğer böyleyse olmaz. Dump dosyanızdan RAM bilgisini çekemedim. İkisini de sabit değere getirin. Ya ikiside 3000'de çalışacak ya da ikisi de 2400 'de. Bir RAM'iniz farklı diğer farklı olmaz. Ayrıca RAM bellekleriniz birebir aynı mı?

Bellek sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Müsait zamanda Memtest86 uygulayıp fotoğrafla sonucu paylaşın.

2 işlemide uygulayıp sonucu paylaşın. (RAM'inizden birisi 2400 üstünü desteklemiyorsa ikisini de 2400 yapıp deneyin.Yok ikiside 3000 destekliyorsa 3000'e sabitleyin. Sorun devam ederse 200 mhz'e kadar düşürüp tekrar deneyin. İkisi de 2933 ve aşağısı gibi. )

İyi akşamlar dilerim.

Doğru mu anladım. Cihaz listenizde bir RAM'inizi 2400 de diğer RAM'inizi 3000 Mhz yazmışsınız. Bu şekilde mi çalıştırıyorsunuz? Eğer böyleyse olmaz. Dump dosyanızdan RAM bilgisini çekemedim. İkisini de sabit değere getirin. Ya ikiside 3000'de çalışacak ya da ikisi de 2400 'de. Bir RAM'iniz farklı diğer farklı olmaz. Ayrıca RAM bellekleriniz birebir aynı mı?

Bellek sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Müsait zamanda Memtest86 uygulayıp fotoğrafla sonucu paylaşın.

2 işlemide uygulayıp sonucu paylaşın. (RAM'inizden birisi 2400 üstünü desteklemiyorsa ikisini de 2400 yapıp deneyin.Yok ikiside 3000 destekliyorsa 3000'e sabitleyin. Sorun devam ederse 200 mhz'e kadar düşürüp tekrar deneyin. İkisi de 2933 ve aşağısı gibi. )

İyi akşamlar dilerim.
Hocam maalesef alırken öyle bir hata ettim normalde dikkat ederim. Bu sorundan dolayı daha önce ikisini de 2400 mhz'ye çekmiştim BIOS'tan yine kontrol ederim. Ayrıca bilgisayar donduğu esnada kasada harddiskten ses çıkıyor yazma sesi gibi. Ayrıca Steam'de oyun güncellerken güncellemeyi hızla indirmesine rağmen yazmanın 3 MB/s nin üstüne çıkmadığını farkettim. Sorun harddiskten kaynaklı olabilir mi?

Ayrıca mavi ekran hatasında MEMORY_MANAGEMENT yazıyor onu belirtmeyi unutmuşum. Eve gittikten sonra attığınız testi yapacağım hocam.

Disk testide yapın emin olalım. Ama dediğim gibi mavi sebebinizde diğer sebeplerinizde buna bağlıdır muhtemelen. RAM'ler birebir aynı olmalı. Farklı markalar birebir aynı özellikler bile sorun yaşayabiliyor.
Diskinizi vereceğim 2 programla tarayıp sonuçları buradan görsel olarak paylaşın.
HD Tune
Diskinizi seçin. Health ve Error Scan kısımları.

Crystal Disk Info
Direk programı açın. Diski seçin bilgileriniz gelecek.

Hocam tekrardan selamlar,

HD Tune ile harddiskime Error Scan taraması yaparken tekrardan mavi ekran hatası aldım :) Yeniden başlatılırken RAM'lerimi 2133 MHz'ye çektim.

7702f310-d903-48ad-be82-43be1799841b.jpg

Yeni Minidump dosyam: 012423-57578-01.dmp

Alabildiğim değerleri aşağı bıraktım. Ayrıca Error Scan'de yarılamıştım ve tamamı yeşildi. Sorun harddiskten kaynaklı olmayabilir. Birazdan memtest yapıp sonuçlarını size ileteceğim.

Bu da Health kısmı:
1674511726164.png

CrystalDiskInfo Değerlerim
Harddisk:
1674514320628.png

SSD:
1674514353692.png

memtest86 sonucum:
IMG_20230124_093124.jpg

HDD'i çıkarma imkanınız varsa çıkarın.
Eve geçince deneyeceğim hocam ama dediğim gibi harddiskten olduğunu sanmıyorum ben de. Sadece donma esnasında harddiskten ses geliyordu ve yazma hızının düşük olması beni şüphelendiriyordu. Test yaptıktan sonra harddiskte bir sorun olmadığını görüyorum. MHz'yi düşürdükten sonra belleklerin de sorun yaşamadığı görünür gibi. Sanırım bellek uyuşmazlıktan kaynaklanan bir sorun.

Memtest86 sonucum:
Eki Görüntüle 1643041

Eve geçince deneyeceğim hocam ama dediğim gibi hard diskten olduğunu sanmıyorum ben de. Sadece donma esnasında hard diskten ses geliyordu ve yazma hızının düşük olması beni şüphelendiriyordu. Test yaptıktan sonra hard diskte bir sorun olmadığını görüyorum. MHz'yi düşürdükten sonra belleklerin de sorun yaşamadığı görünür gibi. Sanırım bellek uyuşmazlıktan kaynaklanan bir sorun.

Evet belleklerinizde donanımsal arıza yok. Ancak uyumsuz olduğu için size kullandırmıyor. Aynı MHz ile denediğinizde de sonuç yine mavi ekran mı? Eğer öyleyse bildirin. Muhtemelen birebir aynı RAM'leriniz olmadıkça sorun çıkmaya devam edecektir. Unutmayın 2 RAM'de 2400'de çalışsın. Ya da 2 RAM'de 2133'te, siz seçin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdiye kadar 2400 MHz'ydi ama dün çökme yapınca taramadan önce mavi ekran hatası verince 2133'e çektim. Böyle idare edeceğim artık yeni RAM alana kadar. Teşekkür ederim hocam.

Şimdiye kadar 2400 MHz'ydi ama dün çökme yapınca taramadan önce mavi ekran hatası verince 2133'e çektim. Böyle idare edeceğim artık yeni RAM alana kadar. Teşekkür ederim hocam.
Mavi ekran sorununuz şimdilik bu şekilde çözüldü o zaman Ram hızını azaltarak ve ikisini aynı yaparak doğru mudur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı