Çözüldü Chrome gizlilik hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aliican61

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Devlet Memuru
Google chorme yeni sekme açıp arama yapmaya çalıştığımda şu hatayı veriyor:

bağlantınız gizli değil
Saldırganlar www.google.com üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartları). Daha fazla bilgi.

Net: ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID.

Fakat arama çubuğuna "google.com.tr" yazıp açarsam ve sonrasında aramayı oradan gerçekleştirsem sorun olmuyor. Bu sorun bütün tarayıcılarımda aynı şekilde oluyor. Hatayı almaya başlayalı 2 gün oluyor daha öncesinde yoktu. Sisteme virüs girmesine ihtimal vermiyorum. Sertifika ile ilgili bir hata olabilir mi acaba?

Sistem bilgilerim:
Microsoft Windows 10 Home Single Language X64.
Intel(r) Core(tm) i7-4790 CPU @ 3.60GHz (8 cpus), ~3.6GHz.
8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM.
GeForce GTX 760 (2 GB)
Intel Wildcat point Z97, Intel Haswell.

Dosya Ekleri

• hata.png
    hata.png
    64,8 KB · Görüntüleme: 107
Sanırım hosts dosyası ile ilgili bir sorun var.
Not defterini açıp aşağıdaki kodu kopyalayıp ve not defterine yapıştırdıktan sonra sol üstten dosya kısmına tıklayıp farklı kaydet dedikten sonra dosya adını hosts yapıp kayıt türünüde tüm dosyalar yaptıktan masaüstüne kaydet ve bu dosyası C:\Windows\System32\drivers\etc şu konuma atın ve taşı ve değiştir deyip tekrar deneyiniz.

Kod:
# Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each.
# entry should be kept on an individual line. The IP address should.
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one.
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual.
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server.
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host.
# localhost name resolution is handle within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost.
# ::1 localhost

Nasıl olduysa bu işlemi yapmadan sorun düzeldi. Ben yine de bu işlemi gerçekleştirdim. Şimdi de şöyle bir sorunum var. Online oynadığım bir oyun var. Oynamaya başlayacağım google.com bekleniyor yazıyor sol altta ve oyuna giriş yapmıyor. Bütün tarayıcılarımda böyle. Tek tek kaldırıp tekrar kurdum ama fayda vermedi.
Şimdi de geçersiz API parametreleri sayfayı yeniden yüklemeyi deneyin hatası almaya başladım.

Sorunu çözmenin bir yolunu bulamayınca Windows 8 ile birlikte gelen formatlama yöntemlerinden dosyalarımı saklayarak forma at seçeneğini kullandım. Şu an sorun kalmadı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı