Çözüldü Chrome indirme yeri nasıl değiştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dwarekithx

Decapat
Katılım
27 Mart 2022
Mesajlar
931
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir şey indirdiğim zaman sağ üstte çıkıyor direkt iniyor. Bunu eskisi gibi sol alta nasıl alabilirim? Ben bir şey yapmadım kendiliğinden böyle oldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam Google ayarlarında indirmeler seçeneği var, nereye kaydedileceğini bana sor'un tikini aç az bir kurcala Google kullanmadığım için bilmiyorum.
1681853832001.png
Chrome`nin normalde indirme yeri orda değil mi? Bütün uygulamaların indirme yeri sağ üstte olmaz mı? İlk indirince öyle geliyor.
 
Bir şey indirdiğim zaman sağ üstte çıkıyor direkt iniyor. Bunu eskisi gibi sol alta nasıl alabilirim? Ben bir şey yapmadım kendiliğinden böyle oldu.

Chrome artık sağ üste alacaktı sanıyorsam indirme sekmesini, Edge gibi. Yavaş yavaş kullanıcılara dağıtılmaya başlanmıştır güncelleme. Size de yeni geldi yüksek ihtimal. Değiştiremezsiniz.
 
Chrome tarayıcınızın indirmeler bölümünün konumunu kolaylıkla değiştirebilirsiniz. İndirmeler sayfasının sol alt kısma taşınmasını istiyorsunuz. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Chrome tarayıcıyı açın. Bunu masaüstünden, mobil cihazınızdan ya da Chrome tarayıcısı uygulamasından yapın.

2. Sağ üst köşedeki "Ayarlar" düğmesine tıklayın. Ya da klavyenizi kullanarak "CTRL+Shift+O" tuş kombinasyonuna basın.

3. Açılan ayarlar sayfasında, "Gelişmiş" bölümüne gidin.

4. "İndirme yeri" başlığının altında yer alan "İndirmeleri sol alt köşeye taşı" seçeneğini işaretleyin.

5. Değişiklikleri kaydetmek için sayfanın en altındaki "Ayarları kaydet" düğmesine tıklayın.

6. Tarayıcı penceresini yeniden açıp kapatın ya da sayfayı yenileyin.

Bu adımları izlediğinizde, Chrome tarayıcınızda indirmeler penceresi sol alt kısma taşınacaktır. Sağ üst köşe boş kalacaktır.

İndirme konumunu tekrar değiştirmek isterseniz, aynı ayarlar sayfasından "İndirme yeri" seçeneğini değiştirebilirsiniz.

Hizmetiyle ilgili daha başka soru ya da sorununuz olursa, her zaman buradayım.

Umarım açıklamalar yardımcı olmuştur! İyi çalışmalar!
 
Dostum söylediğiyle senin sorununun alakası yok. Sen indirme sekmesi sağ üste geldi nasıl alta alabilirim diyorsun, arkadaşın sana söylediği bir dosyayı indirmek istediğinde hangi dosya konumuna ineceğini her seferinde seçmeni sağlıyor. Alakası yok.

Hocam aslında amacım indirilen dosyanın adını daha kolay değiştirmek idi sol da olunca direk çıkıyordu sağda olunca daha sıkıntı oluyordu bunun için zaten sola almak istiyordum arkadaşın dediği sayesinde hiç sola da almam gerekmedi
 
Konu sahibinin çözüm olarak işaretlediği ayarı güvenlik amaçlı herkesin açmasını öneririm. Bu sitelerin rastgele indirme yapmasının önüne geçiyor. Tarayıcılara bu ayarı varsayılan olarak açık getirmeleri için topluluklar çok baskı yaptı ama basit kullanıcı rahatsız olur diye getirmiyorlar. Güvenlik rahatlıktan önce gelmeli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı