Chrome vs. Edge

Gizliliğinize önem veriyorsanız eğer Firefox veya Chromium kullanın. Bu testler aslında web browser fingerprint ayarlarının ne kadar iyi olduğuna bakmak içindir. Yani kısaca Edge ve Google Chrome gibi kapalı kaynak uygulamalar her zaman sizi izler ama ayarlarını yaptığınız için izlenmiyor olarak görünürsünüz. Bir çeşit kandırmaca yapmışlar gibi :D.

Hocam Brave'de açık kaynak, o evlatlık mı?

1611691353992.png

İkisinden de 10 sekme açtım ve sonuç bu. Edge az ram yiyor ama kat kat işlemci tüketiyor. Bence çoğu konuda eşitler ama benim tercihim Chrome.

Hocam Brave'de açık kaynak, o evlatlık mı?

Tabii ki Brave de kullanılabilir. Belki de daha çok açık kaynak browser vardır ama bir süre Brave kullandım ve çok hoşuma gitmedi. Daha doğrusu Firefox gibi about: Config ayarlarını bulamadığım için demek daha doğru olabilir. WebRTC vb. gereksiz ve açığı olan şeyleri kapatmaya çalışıyorum ama Brave de ne kadar baksam da bulamadım :D.
Arkadaşlar bu kadar chrome seviyorsanız chromium ile duckduckgo kullanın. Hayatınızdan hiçbir şey eksilmez aksine ufak bir seviye de olsa gizliliğinizi kormuş olursunuz.

Edge'nin sadece bu tarafını sevmiyorum. Bu haberler kısmını kapatabiliyor muyuz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    1,3 MB · Görüntüleme: 103

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 90
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 61
  • Screenshot_4.png