Chrome vs Edge

Kendim Edge ve Chrome arasında önemli bir kaynak kullanım farkı görmemiştim. Yaklaşık düzeylerde kullanıyorlardı, ancak Edge'in uykudaki sekmeler özelliği eğer sık sık fazla sayıda sekme ile çalışıyorsanız belki işinize yarar.

Bu arada 2021'den beri aktif olarak Microsoft Edge kullanıyorum ancak kullanma nedenim kaynak tüketimi değil, görünümünün Windows 11 ile entegre görünmesiydi.

Kendim Edge ve Chrome arasında önemli bir kaynak kullanım farkı görmemiştim. Yaklaşık düzeylerde kullanıyorlardı, ancak Edge'in uykudaki sekmeler özelliği eğer sık sık fazla sayıda sekme ile çalışıyorsanız belki işinize yarar.

Bu arada 2021'den beri aktif olarak Microsoft Edge kullanıyorum ancak kullanma nedenim kaynak tüketimi değil, görünümünün Windows 11 ile entegre görünmesiydi.

Evet, ben de yeni bilgisayarıma Google Chrome hiç yüklemedim.

ben opera kullanıyorum fakat ram durumuna hiç bakmadım. 17 yıldır telefon dahil başka bir tarayıcı kullanmadım. memnunum

Aslında Brave fakat chorome kullanıyorum ,chorome hariç tarayıcılara alışamıyorum.

Hem fazla sekme hem de yayıncılık yaptığımdan sormuştum zaten soruyu. Bir Edge deneyeceğim yoksa Brave denenebilir.

Brave'yi övüp durmuş insanlar, fakat Windows kullanıyorsan Edge+Bing kullanacaksın. Oldukça iyi bir tarayıcı.

Ayrıca Rewards sayesinde bazı oyunlar için jeton veya bazı kurumlara bağış yapabiliyorsun.

Bir deneyeceğim sağ olun hocam.

Hem fazla sekme hem de yayıncılık yaptığımdan sormuştum zaten soruyu. Bir Edge deneyeceğim yoksa Brave denenebilir.
Edge'in ayarlarına girip Sistem ve performans > Performans kısmındaki uykudaki sekmeler özelliğini bir kurcalayabilirsiniz. Bu seçenek aktif olduğunda el sürmediğiniz sekmeler bir süre sonra uyku moduna geçiyor yani arkada çalışmıyor. Siz uykudaki sekmelere tıkladığınızda sayfa tekrar açılıyor.

Edge'in ayarlarına girip sistem ve performans > performans kısmındaki uykudaki sekmeler özelliğini bir kurcalayabilirsiniz. Bu seçenek aktif olduğunda el sürmediğiniz sekmeler bir süre sonra uyku moduna geçiyor yani arkada çalışmıyor. Siz uykudaki sekmelere tıkladığınızda sayfa tekrar açılıyor.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Bence Firefox ile Edge combosunu kullanin. Ben sahsen cogu tarayicilari denedim ama iyi bulamadim Brave olsun zen olsun. Chrome da bir secenek ama ben Chrome kullanmam cok sade.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı