İlk olarak kullandığın uzantıları kontrol edin. Tarayıcı yeni sekmesine sağ tıklayıp görev yöneticisi açarak kullandıkları bellek miktarını kontrol edebilirsiniz.
Adblock Plus çok yüksek kaynak tüketen ve başarısız bir reklam engelleme eklentisi.
Bağlantıdan
Nano adblocker ve
Nano defender uzantılarını kurun.
Arkadaşlar CPU GPU kullanımı az olan, güvenilir, zararsız AdBlock önerir misiniz?
www.technopat.net
Ayrıca Youtube yüksek CPU tüketimini azaltmak için,
Enhanced-h264ify uzantısını kurun.
Choose what video and audio codecs YouTube should play for you
chrome.google.com
En son olarak bağlantıda önerdiğim Chrome ayarlarını yapın.
Ben severek Opera GX tarayıcısını kullanıyorum ancak saçma bir şekilde bugün YouTube'da videoyu tam ekran yaparken ve yaptıktan 3-5 saniye boyunca ekran donuyor ve ses devam ediyor (donmalar kesik kesik değil sadece tam ekrana alırken ve aldıktan 3-5 saniye sonra bir anlık donma) (bazen ara sıra...
www.technopat.net
Chromium tarayıcılar arasında en düşük kaynağı Chrome tüketiyor. Lütfen eskiden bildiğiniz yanlışları, doğru bilgi gibi aktarmayın. Opera tarayıcısı genel olarak yüksek bellek tüketiyor.
Daha önceden de belirtmiştik. Bellek ve CPU sınırlamanın bir artısı yok. Bu ayarları açmak performansın düşmesine, bazı sitelerin hatalı yüklenmesine ve bazen tarayıcının tamamen çökmesine neden oluyor.
Ayrıca bu ekstra özellikler, bellek tüketimini yükseltiyor. Mesela solda açılan Twitch eklentisi, animasyon ve sesler için bir hizmet çalıştırıyor. Bu bellek sınırlama ayarını açınca, arka planda bellek tüketmeye devam ediyor. Sol menü için bir tane fazladan yeni sekmeyi sürekli çalıştırıyor.
Firefox tarayıcısının ne yazık ki yüksek kaynak tüketim sorunu var. Bu sorunu halen çözebilmiş değil.