Ben 1 yıldır Edge kullanıyorum bayağı memnunum. Her tarayıcı Netflix ve Amazon'u 1080p göstermiyor. Edge Full kalite veren tarayıcılardan biri ilk başlarda inanmamıştım ama kullanınca anladım.
Bu arada istediğin tarayıcıya geçebilirsin ama ben şu ana kadar CPU kullanımını %70'ten %40'a vs. düşüren tarayıcı görmediğimi belirteyim. Tarayıcılar arasında öyle aman aman bir fark yok.
İlk defa sizden duydum ama güzel bir tarayıcıya benziyor sayfa açma hızı konusunda nasıl? Tabii daha önce de yazdığım gibi eklentisi çok ise istediği tarayıcıyı kullansın yine CPU ve RAM'e yük bindirmesi normal olur.
O zaman hiçbirinde sorun olmaması lazım. Şahsen 5 yıldır kesintisiz Opera'yı memnuniyetle kullanıyorum. Aynı süre zarfında Firefox'u da ikinci tarayıcı olarak kullandım ve olumlu yönde çok ciddi ilerleme kaydettiğini gördüm. Aynı zamanda Firefox'un sadeleştirilmiş hali olan Palemoon'u da 2GB RAM ile Windows 10 çalıştıran bilgisayarda biraz kullandım. Hafiflik anlamında olumlu katkısı oldu. O sebeple modifiye edilmiş Firefox tarayıcıları da işe yarar.