ChromeOS düşük sistemli laptoplarda kullanılır mı?

Bir şey kurmaya gerek yok kendi kuruyordene çalışırsa çalışır bende de Lenovo-IdeaPad-S145-15ast var bir şey kurmadım.

Hocam sizde hangi Linux dağıtımı var ilk kez Linux işletim sistemini deneyeceğim hangisini denemeliyim ChromeOS çok sorunlu bir sistem olduğu için kurmaktan vazgeçtim.

Kod:
[
screenfetch.
 confickerbelasi@Lenovo-IdeaPad-S145-15AST
 MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmds+. OS: Linuxmint 21.1 vera.
 MMm----::-://////////////oymNMd+` Kernel: x86_64 Linux 5.15.0-75-generic
 MMd /++ -sNMd: Uptime: 3h 13m.
 MMNso/` dMM `.::-. .-::.` .hMN: Packages: 2896.
 ddddMMh dMM :hNMNMNhNMNMNh: `NMm Shell: bash.
 NMm dMM .NMN/-+MMM+-/NMN` dMM Resolution: 1366x768.
 NMm dMM -MMm `MMM dMM. dMM DE: MATE 1.26.0
 NMm dMM -MMm `MMM dMM. dMM WM: Metacity (Marco)
 NMm dMM .mmd `mmm yMM. dMM WM Theme: Mint-Y
 NMm dMM` ..` ... ydm. dMM GTK Theme: Mint-Y-Dark-Brown [GTK2/3]
 Hmm- +MMd/-------...-:sdds dmm ıcon theme: Mint-y-Dark-brown
 -Nmm- :hNMNNNmdddddddddy/` dmm font: Ubuntu 10.
 -Dmns-"-:-------." dmm disk: 65G / 109g (63%)
 '/Dmnmy+/:-------------:/ymmm CPU: AMD A6-9225 Radeon r4, 5 compute cores 2C+3G @ 2X 2.6GHz
./Ydnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm GPU: Stoney (stoney, LLVM 15.0.7, DRM 3.42, 5.15.0-75-generic)
 \.Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm RAM: 2072MIB / 3295MIB.

/Code]

Linux Mint Mate var bu daha mantıklı.

Hocam sizde hangi Linux dağıtımı var ilk kez Linux işletim sistemini deneyeceğim hangisini denemeliyim ChromeOS çok sorunlu bir sistem olduğu için kurmaktan vazgeçtim.
Bence Zorin OS Core (yavaş kalırsa Lite) veya Xubuntu'yla başlayın derim, ilk defa kullanım için basit ve işlevsel olacaktır bir o kadarda donanım istemezler (Hocam RAM yükseltmesi yapsanıza 8 GB'a kadar destekliyor o işlemci).
1687803881531.png

Sistem gereksinimleri şu şekilde:
Xubuntu:
1687803825141.png

Zorin OS:
1687803851361.png

Bence Zorin OS Core (yavaş kalırsa Lite) veya Xubuntu'yla başlayın derim, ilk defa kullanım için basit ve işlevsel olacaktır bir o kadar da donanım istemezler (hocam RAM yükseltmesi yapsanıza 8 GB'a kadar destekliyor o işlemci).
Eki Görüntüle 1837533
Xubuntu:
Eki Görüntüle 1837530
Zorin OS:
Eki Görüntüle 1837531

Hocam RAM yükseltme çok kez denedim farklı RAM'lerle ama nedense hiçbir şekilde kaldırmıyor götürmediğim bilgisayarcı kalmadı artık 3 4 aya kasa toplamayı düşünüyorum.

Bence Zorin OS Core (yavaş kalırsa Lite) veya Xubuntu'yla başlayın derim, ilk defa kullanım için basit ve işlevsel olacaktır bir o kadar da donanım istemezler (hocam RAM yükseltmesi yapsanıza 8 GB'a kadar destekliyor o işlemci).
Eki Görüntüle 1837533
Xubuntu:
Eki Görüntüle 1837530
Zorin OS:
Eki Görüntüle 1837531

İkisi arasında kararsız kaldım ikisi arasından sizce hangisi daha iyi olur kullanım açısından rahat olması benim için daha önemli Xubuntu bana daha çok hitap ediyor gibi.

Hocam RAM yükseltme çok kez denedim farklı RAM'lerle ama nedense hiçbir şekilde kaldırmıyor götürmediğim bilgisayarcı kalmadı artık 3 4 aya kasa toplamayı düşünüyorum.

İkisi arasında kararsız kaldım ikisi arasından sizce hangisi daha iyi olur kullanım açısından rahat olması benim için daha önemli Xubuntu bana daha çok hitap ediyor gibi.
Ben şahsen Zorin'den yana hareket ederdim eğer ilk defa Linux kullanacak olsam (arayüzü cidden çok basit olduğundan başka bir nedeni yok) ama Xubuntu size daha uygunsa ondan yana hareket etmenizi öneririm.
RAM'ler içinde çok acayip buldum açıkçası neden öyle oluyor acaba diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı