Chromium Tabanlı Microsoft İnternet Tarayıcı Edge Çıktı

@192615 Kendine ait mağazası ve Chrome uzantı desteği var.
Bağlantı da düşük kaynak tüketen, kaliteli bir reklam engelleyici önerdim.
Gerçekten iyiymiş. Chrome'da kullandığım Adblock Plus dizi sitelerinde işe yaramıyordu, Bu her sitede çalışıyor eyvallah.

Gizlilik engelleme, Bing ile sayfa çevirisi, tarayıcı kapatınca otomatik geçmişi temizleme gibi ayarları var.
Katıyı tavsiye ederim. Ama Temel dışındaki seçenekler, siteleri bozabiliyor.

Eki Görüntüle 487915

Eki Görüntüle 487916

Eki Görüntüle 487917

Eki Görüntüle 487918

Ayrıca Netflix vb. video izleme siteleri için, PlayReady ve Widevine DRM desteği sunuyor.
Kurulumu yaptığınızda, eski Edge tarayıcısı kaldırılıyor. Eski Edge verilerinizi yedeklemeden, yeni Edge kurmayın.

İleride gelecek özellikleri, takip etmek için Canary sürümünü yükleyebilirsiniz.

Eski Edge verilerini nasıl yedekleyebilirim. İnternetten baktım ama yapamadım.

Düzenleme: İşlemi InPrivate sekmeden yapmaya çalıştığım için yapamamışım. Kusuruma bakmayın.

Dark reader uzantısı da, resmi olarak eklenti mağazasın da yayınlanmış.
İnternet sitelerini koyu temaya çevirmek isteyenlere, tavsiye ettiğim bir uzantıdır.

Yahu bu tarayıcı da bir sorun var anlamıyorum. @26318 'ın verdiği linke tıklıyorum sekme açılır gibi yapıyor ama açmıyor bir çok sitede bu durumu yaşıyorum bir türlü çözemedim bu sorunu yaşayan var mı acaba?

Hangi uzantıları kullanıyorsun?
Edge ayarlarını sıfırlamayı denedin mi?

Hocam sadece Ublock Origin ile İnternet Download Manager uzantıları var. Sıfırdan kurdum hocam düzelmiyor.

Edge'den yazıyorum ve tek kelimeyle efsane. Her şey çok stabil, sanırım chrom dan daha hızlı gibi geldi bana, ama bilemiyorum.

Hocam Slimjet tarayıcısı da çok hızlı.

Uzantı kurmadan, Canary sürümünü yükleyip test eder misin?
Ayrıca şu ayar açıksa, kapatıp test et. Belki bağlantıları direk tanımadığı için, zararlı algılıyor olabilir.

Screenshot_5.png

Bu linki bile açmıyor kafayı yiyeceğim. Başka tarayıcı ile açıp indirip deniyorum hocam.
Ayrıca şu ayar açıksa, kapatıp test et. Belki bağlantıları direk tanımadığı için, zararlı algılıyor olabilir.

Eki Görüntüle 501095

Hocam o ayar SS'de ki gibi kapalı bende ayrıca dediğiniz gibi Canary sürümünü kurdum şuan eklenti kurmadım sadece yer imleri gelsin diye giriş yaptım mail adresim ile şuan sorun yok linklere tıklayınca açıyor bunu kapatıp diğerini Edge'yi açıyorum yine link açmıyor sanırım tarayıcı da sorun var Canary ile bu sorunu yaşamadım çünkü.

Son düzenleme:
Normal Edge tamamen kaldırıp, sonrasında Windows 10 ile gelen eski Edge onarıp tekrar kurmayı da deneyebilirsin. Chromium Edge stabil sürümü, ben de sorunsuz çalışıyor. Ya da güncelleme bekleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı